OK
×

MvM Covid-19 noodfonds: Extra hulp aan onze vrouwen

No income, no food!

Juist in deze tijd blijft Microkrediet voor Moeders hulp bieden aan de allerarmste vrouwen in Azië. En deze hulp is juist nu EXTRA hard nodig. 

Als gevolg van de Covid-19 pandemie zijn kleinschalige boeren niet langer in staat hun producten naar de fabriek te brengen. Voor micro-ondernemers met een kleedje, kraam of verkoopwagen betekent het sluiten van de markten onmiddellijk het einde van hun dagelijkse inkomsten. 

Op dit moment is er behoeften aan extra voorlichting en hulppakketten. Denk aan onder andere hygienevoorschriften, handschoenen, mondkapjes, zeep etc. 

Help onze duizenden vrouwen en hun community

Vanuit Microkrediet voor Moeders ondernemen wij een aantal acties om al onze moeders in India, Bangladesh, Indonesie, Sri Lanka, Nepal, Laos en Vietnam te helpen. Een daarvan is dat wij uit onze bestaande reserves €20.000,- beschikbaar stellen als MvM Covid-19 hulpfonds. Dit is uiteraard niet voldoende om onze vrouwen goed te ondersteunen tijdens deze crisis.

Wilt u onze vrouwen, ook tijdens deze Covid-19 crisis, EXTRA steunen middels een kleine financiële bijdrage? 

Hartelijk dank voor uw steun!

Microkrediet voor Moeders logo 2

Microkrediet voor Moeders

De stichting Microkrediet voor Moeders helpt vrouwen in Azië met het opzetten van een eigen bedrijf via kleine leningen, spaarmogelijkheden, vak-, ondernemerschaps- en leiderschapstrainingen. De vrouwen vergroten zo hun economische zelfstandigheid en onafhankelijkheid en daarmee de kwaliteit van hun leven en dat van hun families. Stimuleren van vrouwelijk ondernemerschap Microkrediet voor Moeders gelooft in vrouwelijk ondernemer- en leiderschap op het allerarmste niveau. We helpen de allerarmste vrouwen die geen toegang hebben tot financiële middelen. Ze behoren tot minderheidsgroeperingen die in hun eigen land vaak niet worden erkend of een te groot risico vormen voor het bankwezen. Microkrediet, sparen en vaktraining Met een gemiddelde lening van EUR 85 kunnen vrouwen een bedrijfje starten in bijvoorbeeld textiel, kippen of bamboe. Daarnaast leren we ze te sparen voor onverwachte gebeurtenissen zoals ziekte, trouwen en onderwijs. En daarbij investeren we ook in de kennis en kunde van de vrouwen door ze te trainen in bedrijfsvoering, financiën en leiderschap. Wij geloven dat juist deze combinatie leidt tot zelfredzaamheid.

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 22.815 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
waarvan € 11.315 via Geef.nl
114%
269

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×