OK
×

Muziek in de wijktuin aan de Ubbergseveldweg in Nijmegen

Voor de corona periode werden er in de zomerperiode op de zondagen muziekoptredens georganiseerd in de Wijktuin.

Het doel van deze muziekdagen is inclusie, het ontstaan van contacten tussen de buurtbewoners, de cliënten en hun netwerk. Deze inclusie komt tot stand door de verbindende factor muziek. Het team en de cliënten van de locatie aan de Ubbergseveldweg wil de inclusie opschalen doormiddel van het professionaliseren en herkenbaar maken van de muziekdagen.  

Waarom is de opschaling van de inclusie tussen de cliënten en buurtbewoners belangrijk? Wat willen we bereiken?

  • Duurzame sociale contacten stimuleren
  • Erkenning en respect in de wijk
  • Betere onderlinge banden
  • Door het project hopen we ook nieuwe vrijwilligers kennis te laten maken met onze cliënten.

De afgelopen jaren sloten steeds meer buurtbewoners en voorbijgangers aan om naar de muziek te luisteren of voor een kopje koffie. De bezoekers geven aan dat zij graag op de hoogte willen blijven van het programma. De herkenbaarheid van de locatie, de muziekdagen en inclusie kunnen doormiddel van posters en flyers en een overzicht van het programma verbeterd worden.

De posters en flyers kunnen door de cliënten opgehangen en uitgedeeld worden in de wijk.

De afgelopen zomers waren erg heet, doordat er geen beschutting geboden (schaduwplekken) geboden kon worden was de het noodzakelijk om optredens af te zeggen. Dit was vervelend voor alle partijen. Doormiddel van een grote partytent wordt dit probleem voorkomen en hoeven muzikanten niet te worden afgezegd door de hitte of een regenbui. 

Voorgaande jaren waren er geen bluetooth box en microfoon aanwezig, dit maakt de communicatie lastig. Graag willen wij de communicatie verbeteren en professionaliseren en de cliënten betrekken in de presentatie van de muziekdagen. Een deel van de cliënten heeft afasie. Dit is een taalstoornis door de gevolgen van NAH waardoor men niet kan spreken of taal volledig begrijpt. Een microfoon aangesloten op een box maakt de presentatie door een bewoner mogelijk.

De eerste muziekkanten die kwamen optreden, deden dit geheel kosteloos, zonder reiskostenvergoeding. Het bestand aan muzikanten die dit nog kosteloos kunnen doen wordt kleiner. Ze vragen een vergoeding voor de reiskosten. We hebben echter geen budget om hierin te voorzien. Dit maakt het steeds lastiger om muziekkanten te vinden en het programma rond te krijgen.

Het verspreiden van posters en flyers zorgt ervoor dat de muziekdagen meer onder de aandacht komen en dit kan nieuwe muziekkanten genereren.

De aankomende jaren willen wij de cliënten meer gaan betrekken in de organisatie en de uitvoering van de muziekdagen. Naast het professionaliseren met de partytent, communicatiemiddelen, programma’s, flyers en posters willen wij onszelf en de cliënten herkenbaar maken doormiddel van crew shirtjes. Cliënten kunnen tevens ondersteunen bij de catering van koffie/thee/ranja.

Helpt u ook mee, zodat we op de zondagen weer mooie ontmoetingen kunnen stimuleren door een gevarieerd muziekaanbod?

Pluryn  logo 2

Pluryn

Pluryn heeft een team fondsenwerving die zorgt voor extra middelen om daarmee bij te dragen aan een betekenisvol bestaan van kinderen, jongeren en volwassenen bij Pluryn. Mensen hebben meer nodig dan goede primaire zorg, behandeling en onderwijs. Speeltoestellen, vakanties, sportieve en culturele activiteiten, dagjes uit, diercontact, een maatje, kleding, een leuk ingerichte kamer en herinrichting van een schoolplein, er is gewoon géén geld voor vanuit de reguliere zorg & onderwijsbudgetten. Terwijl dat toch zaken zijn die belangrijk bijdragen aan een menswaardig bestaan en de ontwikkeling van jongeren en volwassenen die bij Pluryn verblijven. Team fondsenwerving van Pluryn zorgt dat het geld voor deze extra middelen er komt door het werven van fondsen, bedrijven en sponsoren.

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 4.742 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 5.581
waarvan € 742,50 via Geef.nl
84%
28

donaties

128

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×