OK
×
Actievoerder
Moonen Shipyards B.V.

Moonen Shipyards steunt de Plastic Soup Foundation!

Waartegen strijdt de Plastic Soup Foundation?
De Plastic Soup Foundation wil een halt toeroepen aan de toenemende verontreiniging van de oceanen en zeeën met plastics, ook wel de plastic soep genoemd. Zij willen voorkomen dat in de toekomst nog meer plastic in zee terechtkomt. In onze oceanen en zeeën drijft steeds meer plastic afval. Dit komt van afval wat we op straat weggooien, visnetten die achterblijven, maar ook door het wassen van synthetische kleding of door je tanden te poetsen. Al deze verschillende soorten plastic vormen samen in de zeeën en oceanen de plastic soep. Het overgrote deel van deze verontreiniging is afkomstig van het land. Maar liefst 80% van al het plastic afval in oceanen wordt geloosd door de industrie en door mensen op het land en belandt in zee via rivieren, kanalen en havens.
Daarnaast zijn schepen, de visserij en de off-shore industrie belangrijke veroorzakers van de vervuiling, maar vergeleken met het landaandeel is dit ‘maar’ 20%.

Missie Moonen Shipyards en Plastic Soup Foundation
De missies van Moonen Shipyards (Plezier op het water!) en Plastic Soup Foundation (No plastic waste in our water!) zijn met elkaar verweven. Plezier is afhankelijk van het jacht waar je mee vaart, je gezelschap, maar bovenal ook de wateren waar in je vaart. Een verontreinigde oceaan vol plastic doet afbreuk aan dit plezier. Voor het milieu is het van belang dat we met z’n allen een bijdrage te leveren aan schonere oceanen. Tijd voor actie, zodat de Plastic Soup Foundation over financiële middelen kan beschikken om de verontreiniging van de wateren een halt toe te roepen. 

We zouden het enorm waarderen als je een bedrag zou willen doneren  aan de Plastic Soup Foundation!

dakje met Geef-logo
opgehaald van
0%

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie