OK
×
Actievoerder
Pepijn Friso

Misfits tegen voedselverspilling

Door voedselverspilling gaat er veel goed voedsel verloren. Alleen al in Nederland wordt jaarlijks voor enkele miljarden euro’s aan bruikbaar voedsel de prullenbak ingegooid. Voedselverspilling vind je overal: bij de oogst, tijdens opslag en transport, in supermarkten en horeca, maar ook thuis.

Wij willen daar verandering in brengen! Misfits zorgt ervoor dat imperfecte groente niet zomaar bij het grofvuil wordt gezet. Wij zullen dit doel bereiken door van deze 'anders' verspilde groente, soeppakketten te maken. Deze soeppakketten zullen wij tegen een kleine vergoeding op straat verkopen.

Voor het opzetten van dit concept hebben wij jullie hulp nodig! Wij willen de soeppakketten vanuit een bakfiets gaan verkopen. Tevens willen wij de soeppakketten in duurzame verpakkingen gaan verpakken. 

Alle opbrengsten zullen wij doneren aan het leger des heils om zo ons steentje bij te dragen aan een betere wereld.

Leger des Heils logo 2

Leger des Heils

Hulp verlenen en mensen vertellen van Gods liefde. Dat is het doel van het Leger des Heils.

We strijden tegen alles wat het leven kapot maakt: armoede, onrecht, verslaving, eenzaamheid, uitsluiting en zinloosheid. Daarbij vinden we dat iedereen recht heeft op een eerlijke kans. Als je hulp nodig hebt, zijn we er voor je. Wie je ook bent.

We laten ons inspireren door de Bijbel, in het bijzonder door de woorden en daden van Jezus Christus. Hij is ons voorbeeld.

 

-

Onze activiteiten

In Nederland houdt het Leger des Heils zich o.a. actief bezig met de werkvelden maatschappelijke opvang, ouderen- en gezondheidszorg, jeugdzorg, reclassering, preventie en maatschappelijk herstel en verslavingszorg. 

Bij het kerkgenootschap ligt de nadruk op evangelisatie, pastorale zorg en sociaal-maatschappelijke hulpverlening.

In het buitenland steunt het internationale Leger des Heils zo'n 600 ontwikkelingsprojecten. Het gaat om projecten of programma's op het gebied van gezondheidszorg, HIV/Aids, onderwijs en training, opvang, landbouw, microkredieten, water en milieu, rampen, herstel en wederopbouw. 

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 0 opgehaaldvan € 500
0%
0

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar:

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie