OK
×
Actievoerder
Anne Minnema

Anne Minnema
2914 kilometer, 18,4 km per uur is 158 uur en 6 minuten fietsen. Op de laatste dag van mijn tocht naar Bellinzona en terug, ben ik eerst even naar de Hondsbossche zeewering gereden om daar, met mijn kop in de wind, te genieten van de grootsheid van de Noordzee. Heerlijk om weer in Noord-Holland te zijn. Rustig aan ben ik naar Alkmaar gereden en vandaar de boerenlandroute gaan volgen, door sint Pancras, Rustenburg, Oudendijk al slingerend door het landschap naar de dijk van het Markermeer, iets ten zuiden van Hoorn. Ik was veel te vroeg en ben dus maar even koffie gaan drinken. Om 14.15 uur ben ik weer opgestapt en al gauw kwam de eerste fan me tegemoet rijden. Bij de schouwburg stond mijn lieve vrouw me al op te wachten en al gauw kwamen er nog meer volgers opdagen. Van Hoorn naar Enkhuizen via de dijk was een mooi stukje en ook hier kwamen er al weer mensen bij om me op het laatst van de tocht te begeleiden. Reuze gezellig, na al die weken min of meer alleen te zijn geweest. Bij Andijk aangekomen besloot ik nog even een kleine pauze in te lassen, want ik zou anders te vroeg in Medemblik aankomen. Daar kreeg in nog gezelschap van een paar Andijkers en hebben we even lekker bij zitten praten. In Medemblik aangekomen stond het comite van ontvangst me al op te wachten, waaronder mijn kleinzoon die net had leren fietsen en een stukje met opa mee wou rijden. Wat een thuiskomst. Het was een tocht die ik niet had willen missen. Soms was het zwaarder dan ik had verwacht en ik heb ook niet alles kunnen doen wat ik had gewild, maar als ik de kans krijg doe ik het nog een keer. Het was heerlijk om op deze manier vakantie te houden en bijzonder motiverend om voor "Hart voor Moldavië" geld bij elkaar te rijden. Het helpt een aantal mensen weer een stuk verder op weg naar een beter leven. Alle sponsors hartelijk bedankt voor de bijdragen. Als het eindbedrag bekend is, zal ik me nog een keer melden. Dit is dus het voorlaatste blogje, wat eigenlijk gister al op de site had moeten staan, maar wat ik vergeten was door alle indrukken bij het thuiskomen. Bedankt voor alle reacties. Ik kon er vaak niet op reageren omdat ik niet beschikte over een computer en internet, maar de keren dat ik ze kon lezen, waren ze altijd bemoedigend en gaven me weer een nieuwe impuls om verder te gaan.
Nogmaals allemaal hartelijk bedankt voor het meeleven en de ondersteuning.

Wie weet tot een volgende actie.

Met een groet uit Medemblik.

Anne Minnema
Anne Minnema
En hij sloeg zijn tent op in Camperduin. Voor de laatste keer deze tocht kamperen, morgen weer in mijn eigen bed, zal wel wennen zijn. Via Utrecht, Amsterdam naar Haarlem en dan door de duinen van Noord-Holland naar Camperduin, dat voelt al een beetje als thuiskomen. De wind een beetje mee, het zonnetje erbij en de motivatie om zoveel mogelijk km te maken, maakten van vandaag een topdag. 176 km. Morgen kan ik rustig naar huis peddelen. Nog 100 km. Via Alkmaar naar Hoorn en dan het laatste stukje langs het mooie IJsselmeer. Aan het eind wachten mijn vrouw en kinderen. Ik kan haast niet wachten om hen te ontmoeten.
Anne Minnema
Hoewel de eerste 50 km vooral door het bos bij Amerongen gingen, zal deze dag me vooral bijblijven door veel (tegen)wind. Wat een onstuimig weer vandaag. Af en toe een beste bui en behoorlijk fris. Ze hadden het restant van orkaan Lesli wel in IJsland mogen houden. Ik kon vandaag niet de km maken die ik had gewild (maar 136) en in Gorinchem besloot ik om niet verder naar Hoek van Holland te gaan, maar naar het noorden af te buigen. Ik zit nu in Leerdam en volg morgen in ieder geval tot Amsterdam de LF7, de oeverlandroute. Daar zal ik beslissen of ik naar Alkmaar ga, of voor wat extra km via Haarlem de kust ga volgen. In ieder geval wil ik zondag om 14.30 u. bij de schouwburg in Hoorn vertrekken voor de laatste km via Enkhuizen naar Medemblik. 17.30 u. thuis.
Anne Minnema
Na een nacht goed slapen, heb ik er weer zin in. Helaas zit het weer een beetje tegen, het regent. Volgens mijn gastvrouw zal het in de loop van de dag beter worden. Daar zie ik maar naar uit.
De eerste km leiden naar Xanten, een mooie historische stad aan de Rijn. Helaas was het markt, dus de mooiste dingen waren niet goed te zien. Moet nog maar eens terug om beter te kijken.
Na 88 km fietsen zie ik het bord Millingen aan de Rijn. Ik ben weer terug in Nederland. Heerlijk, nederlands brood, nederlandse koffie en natuurlijk weer gewoon nederlands praten. Om over de Rijn te komen heb je iets anders nodig dan een waterfiets, dus moet ik 3 kwartier wachten op het veerpontje. Verplicht pauze dus. Op naar Arnhem, de omgeving wordt al wat bekender. Ik heb ook al zoveel plaatsen met de fiets bezocht. Arnhem heb ik verder maar gelaten voor wat het was, ik had om 6 uur een afspraak in Wageningen. Ik eet en slaap namelijk bij mijn dochter. Fijn om weer eens een familielid te ontmoeten en even bij te kunnen praten.
Vandaag 87 haasjes en 136 km op de teller. Totaal 2490 km. Nog 3 dagen te gaan. Zou het lukken om 2900 km te halen? Volgens mijn routebeschrijving mondt de Rijn bij Hoek van Holland uit in de Noordzee. Misschien ga ik daar wel even langs. Hangt een beetje van de wind af.
Vandaag sinds lange tijd weer eens achter een computer gezeten en kon ik dus mijn bericht zonder gedoe met sms zelf plaatsen. Gaf me ook de gelegenheid om de reacties te lezen. Leuk om te weten dat er met me meegeleefd wordt. Nog 3 dagen en dan kan ik weer in mijn eigen bed slapen. Lijkt me heerlijk na ruim 3 weken luchtbed en slaapzak.
Anne Minnema
dakje met Geef-logo
opgehaald van
0%

donaties

0

dagen te gaan

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie