OK
×
Actievoerder
Kay Dannii

Mijn cadeauwens: steun een orang-oetan 🦧

Hi allemaal, 

Ik ben binnenkort jarig. 

Omdat ik volgend jaar een groot 'dirty thirty' themafeest wil organiseren (tips zijn welkom!) wil ik het dit jaar klein met familie vieren.   

Mocht je je vrijgevig voelen, mag ik je dan vragen om een donatie te doen aan "Orangutan Rescue"? 

Zelf ben ik recent adoptieouder van 'Victoria' 🦧 geworden en zal even kort omschrijven waar deze non-profit organisatie voor staat: 

De grootste bedreiging voor de orang-oetan is het verlies van zijn leefgebied op Sumatra en Borneo. Sinds de tweede helft van de vorige eeuw is 80% van zijn habitat vernietigd door de kap van tropisch regenwoud ten behoeve van de houtindustrie en landbouw. Vanaf de jaren '70 heeft de toenemende vraag naar palmolie geleid tot de industriële ontbossing van het regenwoud om plaats te maken voor oliepalmplantages. Hierdoor is hij kwetsbaar voor stropers en illegale dierenhandelaren.

Orangutan Rescue steunt opvangcentra op Borneo (SOC) en Sumatra (SOCP) met opvang en rehabilitatie, re-introductie in het wild, stimuleren van duurzame landbouw, habitat bescherming en het uitvoeren van onderzoeken. 

Je kunt via de Facebook pagina van Orangutan Rescue behalve veel mooie verhalen ook leuke video's terugvinden van de opvangcentra. 

Ze kunnen onze financiële steun goed gebruiken! 

Alvast bedankt! ♥️

 

 

 

 

 

Orangutan Rescue logo 2

Orangutan Rescue

Orangutan Rescue beschermt de orang-oetan en zijn leefgebied. Wij doen dit samen met het Sintang Orangutan Center (SOC) en de lokale bevolking in West-Kalimantan, Indonesië

HET PROBLEEM

De orang-oetan wordt ernstig bedreigd. Door grootschalige ontbossing verliest de orang-oetan zijn leefgebied en is hij kwetsbaar voor stropers en illegale dierenhandelaren. Elk jaar zijn er duizenden orang-oetans minder.

Als we niets doen, is de wilde orang-oetan halverwege deze eeuw uitgestorven. Daarmee verliezen we niet alleen een unieke, nauw aan de mens verwante diersoort, maar ook een onmisbare schakel in de ecologie van het tropisch regenwoud op Borneo. Zonder de orang-oetan loopt de rest van het regenwoud ook gevaar.

DE OPLOSSING

Orangutan Rescue en het SOC dragen in drie stappen bij aan het behoud van de orang-oetan:

  1. opvang van orang-oetans die zijn gered uit gevangenschap of levensbedreigende situaties
  2. Aanleren van soorteigen gedrag in de natuurlijke omgeving
  3. Terugplaatsen in beschermd bosgebied

Het behoud van de orang-oetan is alleen mogelijk als ook zijn leefgebied behouden blijft. Orangutan Rescue ondersteunt daarom initiatieven van de lokale bevolking tegen grootschalige ontbossing en helpt hen bij het zoeken naar manieren om de bossen duurzaam te beheren. Wij doen dat in nauwe samenwerking met verwante organisaties.

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 175 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
175%
10

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Kay Dannii

€ 175 opgehaald