OK
×
Actievoerder
Dewi Deijle

Mera Peak Challenging Charity Trek

HELAAS IS DEZE INZAMELINGSACTIE ALS GEVOLG VAN HET CORONAVIRUS VROEGTIJDIG BEEINDIGD. IEDEREEN DIE AL HEEFT GEDONEERD, ONTZETTEND BEDANKT. WE GAAN HET ZEKER INZETTEN VOOR DE PROJECTEN. DE EXPEDITIE WORDT OP EEN ANDER MOMENT OPNIEUW GEPLAND, ZODAT DIE BERGTOP TOCH GEHAALD WORDT.

Op 25 maart gaat het gebeuren. Dan word ik ineens 40 jaar! Ik vier mijn verjaardag al jaren niet meer, maar dit is toch wel een mijlpaal. Dus dit keer ga ik het wel vieren, en wel op de top van de Mera Peak op bijna 6.500m hoogte , die ik op die dag hoop te behalen. Twee mijlpalen dus!

Kaarsjes uitblazen zal het niet gaan worden, want op die hoogte is er nauwelijks zuurstof, er staat veel wind en het is er ijskoud. Visite zal ik daar ook vast niet krijgen . Maar als je me toch iets wil schenken, dan weet ik wel een leuke cadeautip, namelijk een donatie aan ‘mijn kindje’ Stichting Creatief Hart, want die is op 20 maart jarig en wordt al 7 jaar!

Ik ga dus weer een fysieke uitdaging aan! En nu een ultieme. Het doel is niet alleen om de top van de Mera Peak op 6.476 meter te bereiken, maar om geld op te halen ten gunste van het goede doel van stichting Creatief Hart. 

Als oprichtster en tevens voorzitter van deze stichting, draag ik graag op een uitdagende manier bij aan de missie om kinderen met een beperking in Indonesië een eerlijke kans tot ontplooiing te bieden, ook als het voor mij om een zware uitdaging gaat. Steeds als ik op een van de projecten in Indonesië ben, en ik zie dat de kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking – de doelgroep van de stichting – soms werkelijk worstelen en toch proberen hun eigen fysieke grenzen te verleggen, ben ik zo dankbaar dat ik fysiek wel gezond ben. Daar wil ik dan ook goed gebruik van maken. Het doel van de stichting is om zoveel mogelijk kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking in Indonesië een kans te bieden op een zelfstandiger leven door middel van (onder andere) creatief onderwijs, in combinatie met ergo- en fysiotherapie. Ook deze kinderen hebben behoefte aan zelfontplooiing, waardering en erkenning en zij hebben daar dan ook, net als ieder kind, recht op!

De stichting heeft in augustust 2018 een ‘Creatief Educatief Centrum’ in Noord-Bali opgezet: Yayasan Hati yang Kreatif. Dit is mede mogelijk gemaakt door de opbrengsten uit vorige inzamelingsacties. Om onze projecten te continueren en uit te breiden, moeten we geld in bijven zamelen. We zien dat de kinderen met een beperking er echt profijt van hebben.

Wij, het bestuur, hebben onlangs een muziekbundel cadeau gekregen, speciaal ontwikkeld door een muziektherapeute voor ons creatief educatief project, waar muziektherapie onderdeel van gaat uitmaken. Het staat al een lange tijd op de planning om een lokale muziekleraar aan te stellen, die samen met ons het project verder kan ontwikkelen en uitvoeren. Van zingen, dansen en gitaarlessen mogen de kinderen al regelmatig genieten en ze hebben onlangs een hele mand vol kleine muziek(percussie)instrumenten ontvangen van een lieve sponsor. Niet alleen voor het kunnen continueren van onze huidige projecten, we willen dus ook graag toewerken naar een duurzaam muziek (therapeutisch) project. 

Help jij de stichting mee om haar missie te kunnen blijven uitvoeren? Dat zou ik, de rest van het bestuur en uiteraard de kinderen in Indonesië die elke dag met een beperking leven, geweldig vinden!

Stichting Creatief Hart zorgt ervoor dat ook deze kinderen een plaats krijgen binnen de Indonesische maatschappij en economie. Ieder kind verdient toch een kans op een goed en kleurrijk leven!?

Bekijk hier alle video's van de projecten. Geen lid van facebook? Helemaal geen probleem. De video's zijn evengoed te bekijken omdat ze openbaar zijn. Klik op de Facebookpagina dan even links op "video's". Veel kijkplezier?

Bekijk hier meer informatie over de klim op de website van de stichting

stichting Creatief Hart logo 2

stichting Creatief Hart

Een Anbi stichting opgericht voor kansarme kinderen in Indonesië die dagelijks hebben te lijden onder een psychische of verstandelijke beperking. Voor deze kinderen is regulier onderwijs niet altijd even toegangelijk. Ook worden deze kinderen vaak weggestopt vanuit schaamte onder de Indonesische bevolking. Wij zorgen ervoor dat deze kinderen zich d.m.v. creatief onderwijs toch persoonlijk kunnen ontwikkelen en een plaats kunnen krijgen binnen de Indonesische maatschappij en economie. Duurzaam creatief onderwijs vergroot de zelfredzaamheid en het zelfvertrouwen van deze kinderen. Tevens passen de creatieve programma's binnen een fysiotherapeutisch traject. Zij kunnen en willen namelijk heel graag, dat is al bewezen. En ieder kind verdient een kans!

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 245 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 1.000
24%
13

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Dewi Deijle
Dewi Deijle

€ 245 opgehaald