OK
×
Actievoerder
Janneke Dietvorst

Meer aandacht voor Endometriose!

Ik heb zelf Endometriose. En... ik kwam hier laat, veel te laat achter! 

12 jaar duurde het tot er een vermoedelijke diagnose kwam en nog 7 jaar langer tot de definitieve. 19 jaar van super ziek zijn en ondragelijke pijn lijden,. En.... alles was te voorkomen geweest wanneer de huisarts mijn klachten serieus had genomen. 

De Endometriose stichting zet zich in voor aandacht en erkenning van Endometriose. Door middel van voorlichting in de medische wereld, maar ook op scholen, het organiseren van bijeenkomsten en voorlichting van leden over lopende onderzoeken en behandelingen. 

Alleen wanneer er meer aandacht en erkenning komt voor Endometriose, is een lijdensweg zoals die van mijzelf, voor jouw (klein-/bonus)dochter, nichtje, buurmeisje of little BFF te voorkomen. Als puberende meid of jonge dame zou je leven niet overschaduwd moeten worden door pijn en ziek zijn. En als jonge twintiger zou je niet voor de keuze moeten staan om maar aan kinderen te MOETEN gaan denken omdat je anders misschien te laat bent. 

Jonge meiden moeten kunnen genieten en een zorgeloos leven kunnen leiden. Met een snelle signalering en juiste behandeling/levensstijl wordt dit mogelijk. Maar... dan moet er wel voldoende aandacht voor endometriose bij de huisarts en op school zijn. En hier... zet de endometriose stichting zich voor in. 

Endometriose Stichting logo 2

Endometriose Stichting

De Endometriose Stichting zet zich in voor aandacht en erkenning van de ziekte endometriose. Dit doen we met een team van 20 goed toegeruste vrijwilligers en 2 parttime medewerkers. Samen zorgen we voor onder andere de website, de buikspreker, de bijeenkomsten, de infomail, de sociale-media groepen en de voorlichting op scholen. We hebben regelmatig contact met ziekenhuizen, participeren in onderzoeken en zorgen voor de actuele stand van zaken op toepasbare endometriosezorg.

Activiteiten

Onze endolounge gastvrouwen organiseren (online) endolounge bijeenkomsten in ziekenhuizen verdeeld over het hele land. Van Groningen tot Bergen op Zoom, van Amsterdam tot Maastricht organiseren we deze bijeenkomsten samen met artsen in ziekenhuizen en soms gewoon in een lokale gelegenheid. We brengen vrouwen met endometriose met elkaar in contact zowel online als op locatie of organiseren samen met artsen een informatieve avond over endometriose.

Voorlichting aan jonge meiden heeft voor ons prioriteit. Vanuit GirlsTalk.Period! informeren wij specifiek ook deze doelgroep over wat wel en vooral ook wat níet normaal is rondom menstruatie. Door middel van diverse acties en (social-) mediacampagnes proberen we onder jongeren de aandacht te vestigen op menstruatiewelzijn. 

De medewerkers van de stichting houden zich bezig met de administratieve ondersteuning, de organisatie van het jaarlijkse Endometriose Awareness Event, de redactie van de buikspreker, het onderzoeken van actuele stand van zorg, bezoeken ziekenhuizen en hebben geregeld contact met de endometriose specialisten. We bezoeken ook regelmatig bijscholingen, symposia en congressen waar we kennis halen maar zeker ook kennis brengen.

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 100 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 1.000
10%
1

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×