OK
×
Actievoerder
Evie Ramaekers

Marathon van Rotterdam 2023 - "Deze ren ik voor jou mama"

18 weken, één doel.

Trainen, mezelf uitdagen en letterlijk en figuurlijk mijn grenzen verleggen. Dat is waar ik me komende weken op zal focussen om ervoor te zorgen dat ik zondag 16 april die finish haal tijdens de marathon van Rotterdam! Daarnaast stap ik met dit doel uit mijn comfort-zone. Niet alleen door de vele trainingen, maar ook door mijn verhaal op deze manier te vertellen. Normaal gesproken deel ik mijn privéomstandigheden niet online, zeker niet over een periode in mijn leven die me zo nauw aan het hart ligt. Echter gaat het nu niet om mij. Het gaat voor mij om het eren van mijn lieve mama, het meeste uit dit leven halen én het steunen van huidige of toekomstige patiënten met deze nare ziekte.

4 maart 2021 kan ik wel benoemen als een van de zwaarste dagen in mijn leven. Dit was de dag waarop mama het leven hier op aarde los heeft moeten laten. In 2015 kreeg ze de diagnose Multipel Myeloom, ook wel de Ziekte van Kahler of beenmergkanker genoemd. Bij Multipel Myeloom groeien en delen de kwaadaardige kankercellen zich op meerdere plekken in het beenmerg. Het is een relatief zeldzame ziekte en is tot op de dag van vandaag helaas nog niet te genezen. Ondanks dat er de laatste jaren stappen gezet zijn in onderzoek naar Multipel Myeloom, is er nog veel onderzoek nodig naar deze zeldzame vorm van kanker. De behandelingen die er zijn om de ziekte te remmen zijn zwaar en naar onze eigen ervaringen ook erg onvoorspelbaar. Er valt dus nog veel winst en kennis te behalen!

Daarom wil ik niet alleen de marathon uitlopen, maar ook graag een mooi bedrag ophalen voor het Onderzoeksfonds Hematon. Onderzoeksfonds Hematon is een stichting die financiële middelen ter beschikking stelt om onderzoek te doen naar hemato-oncologische aandoeningen (zoals Multipel Myeloom).

Een leuk weetje: mama heeft in 2011 de marathon van New York uitgelopen! Zij en papa hebben hier samen maanden voor getraind. Ze vond het ontzettend zwaar, but she did it anyway. Dit is maar een glimp van al het doorzettingsvermogen, discipline en kracht die zij in zich had… en ik loop maar al te graag in haar voetsporen.

Mama, deze is voor jou. Ik weet dat we dit avontuur samen aan gaan. Ik houd me aan jouw motto: “Vier het leven”.

Mocht je mijn doel willen steunen d.m.v. een donatie of ‘share’ dan ben ik je meer dan dankbaar!

 

Liefs,

Evie

Er zijn nog geen updates geplaatst door de actievoerder(s).
dakje met Geef-logo
€ 3.301 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
165%
192

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Evie Ramaekers
Evie Ramaekers

€ 3.301 opgehaald