OK
×
Actievoerder
Thomas Pronk

Marathon speedmars

Wat?
We gaan met een team van 18 (oud)mariniers het wereldrecord speedmars van de Britse Royal Marines aanvallen. Dit gaat gebeuren op 4 april 2020 op het parcours van de marathon van Rotterdam. 

4 april zal er om 05:00 gestart worden door 8 man met 18,1 kg wegende rugzak. 8e tijd telt... De rest van het team zal hen ondersteunen tijdens de poging (en dus ook een volledige marathon in militair tenue hardlopen!) Het huidige record is 4 uur 16 min 43 sec en staat dus op Engelse naam. Het team is al sinds juli 2019 in training om deze poging tot een succes te maken.

Waarom?
Dit doen we om geld op te halen voor mariniers en familie die lijden aan kanker.

Kortom:
Wereldrecord speedmars op de hele marathon. 42,195 km, militair tenue, 18,1 kg. Binnen een recordtijd van 4 uur 16 min 43 sec. 

Om geld op te halen voor mariniers met kanker.

Thomas

Stichting Doe Wel, En Zie Niet Om!! logo 2

Stichting Doe Wel, En Zie Niet Om!!

Op 24 oktober 2020 gaat een team van het Korps Mariniers een poging wagen de hele marathon af te leggen in een recordtijd. Niet in sportkleding, máár in: camouflagebroek, T-shirt, gevechtslaarzen en een rugzak met een gewicht van 18,1 kg (40 Engelse ponden). Het te verbreken wereldrecord staat op 4 uur 16 minuten en 48 seconden op naam van Engelse Mariniers. We hopen hiervoor het parcours van de Rotterdam Marathon te kunnen gebruiken.

Met deze bijna bovenmenselijke prestatie hopen wij veel aandacht te genereren en daarmee gelden te verzamelen om (oud-)collega's die lijden aan kanker.

Dat kan bijvoorbeeld via het medefinancieren van onderzoek naar kanker maar ook door het mogelijk maken van benodigde extra's die nu niet vergoed worden, zoals: buitenlandse behandelingen, experimentele medicatie, een uitstapje met het gezin, gewenste ondersteuning in de thuissituatie, enzovoort, enzovoort. Naast deze site hebben wij ook een rekening waarop geld wordt gestort. De financiële (totaal) stand is op 1 april 2020: 51.000 euro!!! Dit is geen geintje....

 

 

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 49 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 1.000
4%
3

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Thomas Pronk

€ 49,94 opgehaald