OK
×
Actievoerder
Ann Adamsky

Marathon Parijs april 2017

Afgelopen april heb ik de marathon van Rotterdam ook voor stichting Varkens in Nood gelopen. Ik heb toen een fantastisch bedrag van 661 euro opgehaald voor de stichting waar ik nog steeds super trots op ben.

Helaas is er nog veel mis in de varkenssector dus daarom wil ik mij graag blijven inzetten voor de stichting zodat zij hun werk goed kunnen blijven doen.

Als dierenliefhebster pur sang vind ik het ook niet meer dan mijn plicht om mensen bewust te maken van wat zij nou precies eten en hoe erg het soms wel niet gesteld is met de varkens die onder schrijnende omstandigheden weg teren op 1 vierkante meter.

In Nederland worden er jaarlijks 25 miljoen geboren. Het leeuwendeel wordt niet ouder dan zes maanden. Al direct aan het begin van dat korte leven wordt hun staartje er zonder verdoving afgebrand. Daarna worden ze in sneltreinvaart vetgemest tot rond de 100 kilo in een piepkleine stal. Dat is voor geen enkel dier een pretje, maar zeker niet voor het superslimme varken. Stichting Varkens in Nood zet zich elke dag opnieuw in om de rechten en leefomstandigheden van varkens te verbeteren. Dat doen we door campagnes, onderzoeken, rechtszaken en politieke lobby. Omdat wij een kleine organisatie zijn helpt het enorm als ook de consument een beetje campagne voert, al is het alleen maar in de supermarkt bij het kiezen van de boodschappen. Onze oproep is dan ook: eet geen vlees uit de vee-industrie!

 

Steun jij mij door middel van een donatie?

 

Varkens in Nood logo 2

Varkens in Nood

Zolang varkens met duizenden opeengepakt leven in donkere, vervuilde stallen, ziek worden door de slechte leefomstandigheden, op lange transporten worden gezet zonder water en sterven onder afschuwelijke omstandigheden... zolang gaat Varkens in Nood door met haar werk.

Meer informatie
dakje met Geef-logo
opgehaald van
141%
17

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar:

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie