OK
×
Actievoerder
Jitske Harms

Marathon Berlijn!!

Doneer en steun mij én Microkrediet voor Moeders!!

Op zoek naar een mooi doel dat ik wilde steunen, kwam ik Microkrediet voor Moeders tegen: MICROKREDIET VOOR MOEDERS verstrekt microkredieten aan de allerarmste vrouwen in Azië. Hiermee kunnen deze vrouwen een eigen bedrijfje starten, een eigen inkomen verdienen en zorgen voor hun gezin. 

Op zondag 16 september loop ik 42,2km door Berlijn. Het is de marathon met het snelste parcours, dwars door een bijzondere stad vol historie waar ik zelf 5 jaar heb geleefd en gewerkt.

Doe je mee?! Liefs Jitske

Microkrediet voor Moeders logo 2

Microkrediet voor Moeders

De stichting Microkrediet voor Moeders helpt vrouwen in Azië met het opzetten van een eigen bedrijf via kleine leningen, spaarmogelijkheden, vak-, ondernemerschaps- en leiderschapstrainingen. De vrouwen vergroten zo hun economische zelfstandigheid en onafhankelijkheid en daarmee de kwaliteit van hun leven en dat van hun families.

Stimuleren van vrouwelijk ondernemerschap

Microkrediet voor Moeders gelooft in vrouwelijk ondernemer- en leiderschap op het allerarmste niveau. We helpen de allerarmste vrouwen die geen toegang hebben tot financiële middelen. Ze behoren tot minderheidsgroeperingen die in hun eigen land vaak niet worden erkend of een te groot risico vormen voor het bankwezen.

Microkrediet, sparen en vaktraining

Met een gemiddelde lening van EUR 91 kunnen vrouwen een bedrijfje starten in bijvoorbeeld textiel, kippen of bamboe. Daarnaast leren we ze te sparen voor onverwachte gebeurtenissen zoals ziekte, trouwen en onderwijs. En daarbij investeren we ook in de kennis en kunde van de vrouwen door ze te trainen in bedrijfsvoering, financiën en leiderschap. Wij geloven dat juist deze combinatie leidt tot zelfredzaamheid.

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 1.127 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
112%
48

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Jitske Harms
Jitske Harms

€ 1.127 opgehaald