OK
×
Actievoerder
De Luchtfietsers

Luchtfietsers Waddentocht 2023 - Geef het Wad een stem!

Hou jij ook van het Wad? Maar maak je je zorgen over de toekomst van dit prachtige gebied? Deze zomer fietsen zo’n 100 Luchtfietsers in drie weken 1.200km langs de Waddenzee om aandacht te vragen voor dit kwetsbare ecosysteem. Wil jij het Wad ook een stem geven? Fiets dan mee of steun ons met een financiële bijdrage! We vertellen jullie graag wie we zijn, waar we voor op de fiets stappen en waarom we daar hulp bij nodig hebben.

Wie zijn De Luchtfietsers?

Wij zijn een collectief van fietsende activisten. Wij zijn De Luchtfietsers! Een geuzennaam. Luchtfietsen staat voor klimaatrechtvaardigheid, voor idealisme en durven dromen. Wij weigeren het oneerlijke systeem waarin we leven te accepteren. In plaats van ons neer te leggen bij de status quo, stappen we op de fiets!

Waddentocht 45 jaar geleden

In de zomer van 1978 stapten een paar honderd bezorgde mensen (uit Nederland, Duitsland en Denemarken) op de fiets om aandacht te vragen voor de verontrustende staat van de Waddenzee en het Waddengebied. Ze reden van Den Helder naar Esbjerg, konden rekenen op ruime belangstelling en boden aan het einde een petitie aan Jan Terlouw aan. Sindsdien is het Wad onder meer uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed. 

Waarom stappen we op de fiets? Geef het Wad een stem!

Helaas gaan economische en militaire belangen nog steeds boven de ecologische waarde van het Waddengebied. Het Wad wordt ernstig bedreigd door de manier van leven die wij ons als samenleving eigen hebben gemaakt. Dan hebben we het over bijvoorbeeld: nieuwe mijnbouwplannen (gasboring), massatoerisme, lozingen, plastic, overbevissing, lichtvervuiling, oefeningen van defensie en nog veel meer.

Het Wad staat daarmee symbool voor de algehele staat van onze aarde. Ondanks vele onderzoeken en alarmbellen gaat de hoognodige radicale verandering naar een duurzame en rechtvaardige samenleving veel te langzaam. Hoe geven we meer waarde aan de natuur? Kan dat door de natuur een stem te geven? Of rechten? En wat betekent dat nu echt? Al fietsend proberen we een antwoord te vinden op deze vragen. We gaan luisteren naar  het Wad en laten met onze actie de stem van het Wad horen. 

Als Luchtfietsers demonstreren we hoe een rechtvaardige en fossielvrije wereld eruit kan zien. Zonder herrie en uitstoot fietsen we langs het Wad en staan we open voor alle geluiden, geuren en vergezichten. En gaan we in gesprek over hoe we wél in evenwicht kunnen leven met de natuur. Zo geven we het Wad een stem! 

Waar worden de donaties voor gebruikt?

We proberen de kosten van de waddentocht zo laag mogelijk te houden. Dat betekent: een organisatie bestaande uit vrijwilligers, goedkope overnachtingen in onze tentjes op sportvelden, in scholen, achtertuinen, campings etc.. Ook zijn we bezig met het regelen van een gaarkeuken en gaan er vrijwilligers mee die voor de fietsers gaan koken. Om alle kosten te dekken vragen we de fietsers (die zich dat kunnen veroorloven) zelf om een bijdrage en doen we een beroep op fondsen. Helaas dekt dat niet alle kosten en kunnen we alle hulp goed gebruiken! Dus word jij enthousiast van deze tocht, maar kun je zelf niet meefietsen? Steun de fietsers dan met een donatie!

Meer informatie over De Luchtfietsers en deze fietstocht vind je op onze website: www.deluchtfietsers.nl

Ons mailen kan via: post@deluchtfietsers.nl

Anoniem

€ 100

25-08-2023

Anoniem

€ 25

03-08-2023

L. Goldschmitz-Wielinga

Goed doortrappen en veilig thuiskomen

€ 170

23-07-2023

M. LAMERIS

Lekker bezig allemaal! Trots op jullie Ellen en Jaap;)

€ 25

21-07-2023

Y. Bartholomeus

We zagen jullie net langs fietsen in Esbjerg, in de buurt van de witte mannen. Mijn aanmoedigingen werden door de wind verwaaid.

€ 25

20-07-2023

R. van Viersen

voor het weekend

€ 30

18-07-2023

A. van der Doelen

€ 21

13-07-2023

J. van Huis

€ 50

11-07-2023

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
dakje met Geef-logo
€ 4.025 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
115%
75

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: J.P. Kusters de Luchtfietsers

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
De Luchtfietsers
De Luchtfietsers

€ 4.025,66 opgehaald