OK
×
Actievoerder
Stichting IJmondig

Laat onze inwoners en Natura 2000-gebieden niet stikken!

Kom op voor de leefomgeving en voor de gezondheid van onze inwoners en Natura 2000-gebieden. Laat ze niet stikken!

Uitbreiding van het Noordhollands duinreservaat de Kennemerduinen en duinreservaat Zuid-Kennemerland (Natura 2000-gebieden), een natuurpark a la Duisburg met industrieel erfgoed, ecowoningen, een compacte groene industrie en een Research en Development techpark met een state of the art universiteitscampus. En schone banen en leefruimte. 

Dit bestemmingsplan past geheel in de lijn van het advies van de Raad van Leefomgeving en Infrastructuur van september 2019. De RLI adviseert spoedige actie in deze richting om onze leefomgeving te beschermen en toekomstbestendig te maken.

De huidige stand van zaken is zorgwekkend anders: sterk verouderde onrendabele ongezonde industrie, met verontrustend achterstallig onderhoud, bepalen onze leefomgeving en trekken hier een zware ongezonde wissel op. Ook economisch. Een eerste ontslagronde van 1650 medewerkers is recent aangekondigd bij Tata Steel. Het stelselmatig overtreden van de te ruime milieuvergunningen een feit. Het opleggen van dwangsommen aan Harsco het gevolg. En een schadende Omgevingsdienst die de vergunningen niet stelselmatig kan handhaven levert alleen maar kosten op en geen baten voor de belastingbetaler.

In de beheerplannen van de provincie Noord-Holland voor Het Noordhollands duinreservaat De Kennemerduinen en het duinreservaat Zuid-Kennemerland 2018-2024 staat dat deze Natura 2000-gebieden uitgebreid en verbeterd dienen te worden. Met name het zeer stikstofgevoelig duingebied 'Grijze duinen' (sense of urgency status EU) langs de kust. 

De provincie Noord-Holland is tot nu toe niet in staat haar zorgplicht voor dit prachtige gebied met veel potentie, en haar jaren zeer geduldige inwoners na te komen. Gedeputeerde Adnan Tekin is hierom recent afgetreden. 

Advocate  mr. Bondine Kloostra voert hierom in opdracht van stichting IJmondig (ANBI) juridische zaken. Zij is gespecialiseerd in Milieurecht. Recent heeft zij voor stichting ENCI-stop een indrukwekkend succes geboekt. Juridische zaken zijn kostbaar maar zeer de moeite waard en helaas nodig gebleken. Help mee aan een gezonde leefomgeving en natuurherstel aan onze kust in de zwaar belaste IJmond. Te beginnen in 2020. 

Stichting IJmondig heeft de ANBI-status. HIERDOOR IS UW GIFT AFTREKBAAR VAN DE BELASTING. Help ons in het realiseren van een gezonde en hierdoor ook economisch gezonde leefomgeving in de IJmond. www.IJmondig.com

M. Van den Born Larsen aan teamlid Stichting IJmondig

€ 25

14-01-2020

H. vd Born aan teamlid Stichting IJmondig

€ 25

14-01-2020

Anoniem aan teamlid Stichting IJmondig

€ 25

10-01-2020

Anoniem aan teamlid Stichting IJmondig

€ 25

09-01-2020

Anoniem aan teamlid Stichting IJmondig

€ 25

08-01-2020

Anoniem aan teamlid Stichting IJmondig

€ 25

07-01-2020

Y. Lammers aan teamlid Stichting IJmondig

€ 25

07-01-2020

Anoniem aan teamlid Stichting IJmondig

€ 25

07-01-2020

1
2
dakje met Geef-logo
€ 520 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 100.000
0%
16

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: Stichting IJmondig

Delen

Aan wie wil je doneren?
×