OK
×
Actievoerder
Anita Tax

Laat Mely ZIEN!

Mely Restyawati is een 8 jarig meisje in Pangandaran, West-Java Indonesië. Ze is samen met haar ouders, ouder zusje en jonger broertje hier heen verhuisd. Zowel haar vader als haar moeder hebben alleen maar de lagere school afgemaakt. Mely's vader werkt als visser maar heeft geen eigen boot. Hij gaat mee als crew met anderen als hij daarvoor gevraagd wordt. Het beetje geld wat hij daarmee verdient is het enige inkomen wat het gezin iedere maand heeft. Mely is inmiddels opgenomen in ons sponsor een kind project. Ze heeft echter een oogaandoening en wij als kleine stichting hebben helaas geen financiele middelen om haar hiermee te helpen. Daarom starten we deze crowdfunding actie in de hoop dat donateurs en sponsors zich melden en een bijdrage (kleine) leveren om Mely te helpen!

Mely lijdt aan strabismus oftewel scheelzien (2 ogen) en heeft een behandeling nodig om dit te herstellen (wellicht een operatie als de behandeling niet helpt). Waar hier in Nederland de behandeling/operatie een fluitje van een cent is en gewoon per dagopname geregeld kan worden is dat in Indonesië een heel ander verhaal, zeker voor families zoals die van Mely die niet eens aan een behandeling/operatie durven denken omdat er simpelweg geen geld voor is! 

Mely is op 17 en 18 december onderzocht in het RSM Cicendo Eyehospital in Bandung. Omdat ze nog zo jong is heeft haar arts besloten om Mely een speciale bril aan te meten. Deze krijgt ze als het goed is rond 31 december/1 januari. Begin februari 2020 volgt dan de eerste controle en vervolgens zal dat in 2020 iedere maand plaatsvinden. Als blijkt dat deze behandeling niet het gewenste resultaat heeft zal Mely alsnog geopereerd worden. Vooralsnog hebben we het benodigde bedrag voor haar behandeling in 2020 aangepast naar de kosten van de behandeling (zonder operatie).

Anita Tax
28-12-2019 12:18

Mely heeft haar speciale bril gekregen en laat hem hier vol trots zien. Begin februari volgt de eerste controle in het ziekenhuis in Bandung. Laten we hopen dat deze behandeling gaat helpen en een operatie niet nodig is. 

We hebben helaas nog niet het benodigde bedrag voor Mely's behandeling in 2020 bij elkaar. Uw donaties zijn nog steeds hard nodig. 

Anita Tax
17-12-2019 10:18

Vandaag is Mely naar het ziekenhuis geweest en onderzocht. Er is verder onderzoek nodig en dat gebeurt morgen. Nog geen uitsluitsel dus. Wordt vervolgd ...

Anita Tax
12-12-2019 12:59

Maandag 16 december is het zover en zal Darto samen met Mely en haar ouders naar Bandung reizen. Op dinsdag 17 december hebben ze een afspraak in het RSM Cicendo Eyehospital en komen we meer te weten over welke behandeling/operatie Mely precies nodig heeft en het bijbehorende kostenplaatje. 

Anita Tax
09-12-2019 13:51

We hebben navraag gedaan bij een aantal ziekenhuizen aangaande de kosten van de behandeling/operatie en krijgen steeds hetzelfde antwoord: tussen de €1.420 en €1.940 per oog. We hebben daarom als stichting besloten dat Darto Mely samen met haar ouders naar het RSM Cicendo Eyehospital in Bandung brengt zodat ze daar door een specialist gezien kan worden, er een goede diagnose en wat meer accurate kostenopgave kan worden bepaald. Een dergelijk consult kan van maandag t/m vrijdag voor 11 uur s'morgens. Wanneer e.e.a. precies staat te gebeuren laten we nog weten.

Dag 1: reis van Pangandaran  naar Bandung | 1 overnachting
Dag 2: bezoek aan ziekenhuis voor 11.00u    | terugreis naar Pangandaran

Anita Tax
02-12-2019 10:55

Stichting Meraih Bintang doet mee aan #GivingTuesdayNL op dinsdag 3 december a.s. We hebben net 2 persberichten verzonden in de hoop dat de krant het verhaal van Mely zal oppikken en dat er morgen op 3 december ook via #GivingTuesdayNL een aantal donaties voor Mely's behandeling/operatie zullen binnenkomen. ...

Anita Tax
28-11-2019 09:30

Vandaag een supermooi bericht ontvangen van Amitié Luxembourg-Indonésie. Zij doen per bankoverschrijving een donatie van € 500 voor de behandeling/oogoperatie van Mely. Mercy Beaucoup! 

Hiermee hebben we op dit moment € 640 binnen voor Mely.

Anita Tax
24-11-2019 14:06

Inmiddels is er € 90 binnen voor Mely. € 70 via dit platform plus € 20 via de bank waarvoor heel hartelijk dank.

Een reminder waarom deze crowdfund actie zo belangrijk is. Opgroeien met een handicap in Nederland is al niet eenvoudig, maar in landen zoals Indonesië is de ellende vaak niet te overzien. Families "verstoppen" kinderen met een handicap uit schaamte zodat ze voor de buitenwereld onzichtbaar zijn.

Kleine Mely is een vechter, zij verstopt zich niet en wil juist overal aan mee doen en bij betrokken zijn. Daarom verdient juist zij het zo om geholpen te worden. Helpen jullie mee?

dakje met Geef-logo
€ 292 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 3.295
8%
11

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Anita  Tax
Anita Tax

€ 292 opgehaald