OK
×
Actievoerder
Steun UMCG

Koos&Monique gaan 100 km Omkieken!

Als deelnemer aan Tocht om de Noord in 2019 gaan wij samen vrijdagmiddag 27 september a.s. van start voor de bijzondere 100 kilometer binnen 24 uur van Zoutkamp naar Veendam.

Veel mensen zullen zich afvragen waarom?
Eigenlijk voor ons best wel simpel:

Omkieken
Het wandelvirus
Het goede doel
De beleving tijdens Tocht om de Noord

Omkieken:
Omkieken is niet alleen om je heen kijken tijdens het wandelen, maar ook omkieken naar andere mensen. Iedereen kan hier een steentje, klein of groot, aan bijdragen. Het fijne is dan ook dat Tocht om de Noord met het UMCG deze actie mogelijk maakt. Wij gaan de 100 kilometer lopen, maar door een donatie kunnen jullie ons helpen om een mooi bedrag in te zamelen voor het kankeronderzoek. Wij hopen op jullie steun!

Het wandelvirus:
Bij ons is dit ontstaan tijdens het lopen van het Pieterpad, begonnen in Pieterburen, eindigend op de Pietersberg in Maastricht. Bij de finish stond een bordje Nice, nog ongeveer 2200 kilometer. We keken elkaar aan en zeiden dit gaan we doen en we hebben dat gedaan in 5 vakantiejaren. Rugzak op tentje en slaapspullen erin en gaan. Daarna hebben we het Pelgrimspad, ook wel bij Tocht om de Noord lopers bekend, opgepakt en zijn van Uithuizen naar Santiago de Compostella gelopen tijdens een aantal vakantiejaren. Daarnaast lopen we per jaar langere afstandswandelingen waaronder Kennedymarsen, een enkele keer 110 km en ook de Nijmeegse 4-daagse mag natuurlijk niet ontbreken. Voor Koos is dit de eerste keer dat hij 100 kilometer gaat lopen en hier hoort een dosis gezonde spanning bij. Maar ook voor Monique is elke lange afstand weer een uitdaging.
Maar..………   opgeven is geen optie.

Het goede doel:
Stichting Steunfonds UMCG ondersteunt diverse initiatieven op het gebied van innovatie en welzijn.  Met uw hulp kan het UMCG naast topzorg ook nieuwe behandelingen ontwikkelen voor meer en betere kansen op herstel. Artsen en wetenschappers zetten zich samen in voor de beste behandelingen en zorg, zodat iedereen de beste kansen op herstel krijgt.
Het fonds is een ANBI en dat maakt geven met belastingvoordeel mogelijk. 
Meer weten over het fonds klik hier

De beleving tijdens Tocht om de Noord
De eerste 60 kilometer zullen we met een heel klein team lopen, maar uiteindelijk sluiten we aan bij de Tocht om de Noord van Westerbroek naar Veendam. Ook hier hopen we veel morele steun te krijgen van de wandelaars die daar starten om uiteindelijk gezamenlijk de nacht en dag af te sluiten met het Gronings Volkslied.

Wij hopen op jullie steun
en wellicht tot ziens in Veendam tijdens het zingen van het Gronings Volkslied.

 

Stichting Steunfonds UMCG logo 2

Stichting Steunfonds UMCG

Het UMCG wil het beste voor patiënten in zorg, onderzoek en onderwijs. Het UMCG wil naast het beste in zorg en behandeling ook waarde toevoegen aan het verblijf van patiënten en hun familie. Om meer en het beste te kunnen bieden is Stichting Steunfonds UMCG opgericht. De stichting helpt het UMCG om hierbij door geld in te zamelen voor diverse (research) projecten, voor alle leeftijden, al dan niet zeldzame ziektes. De stichting faciliteert waar mogelijk activiteiten van derden die extra middelen opleveren. De stichting is altijd op zoek naar donateurs die begrijpen dat alle grote medische vernieuwingen ooit klein begonnen zijn; die begrijpen dat onze top-specialisten extra steun goed kunnen gebruiken; die begrijpen dat net een beetje meer zoveel betekent!
Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 1.395 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
139%
22

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Steun UMCG

€ 1.395 opgehaald