OK
×

Kerstfeesten met de armen in Amsterdam

Sant’Egidio organiseert elk jaar een groots kerstfeest voor de armen van de stad. We doen dat in de Mozes en Aäronkerk aan het Waterlooplein, die dan prachtig is versierd en gevuld met feestelijk gedekte tafels.

De vrienden van de straat, de kinderen van de School van de vrede, de ouderen die we bezoeken: iedereen vraagt er al weken tevoren naar: het kerstfeest. Het is toch wel weer dit jaar hè (jazeker! Op kerstavond 24 december), is het al vol, is er nog plek voor mij? (ja hoor, we hebben nog nooit iemand hoeven weigeren wegens plaatsgebrek).

Sant’Egidio organiseert dit jaar in Amsterdam twee kerstfeesten voor daklozen, ouderen, gehandicapten, kinderen en vluchtelingen; mensen die anders geen kerst kunnen vieren.

We ontvangen op kerstavond, 24 december, ongeveer 250 gasten. We serveren een vijfgangendiner. Tussen hoofd- en nagerecht ontvangt iedere gast ook nog een cadeau. Er zijn spelletjes, liedjes. Er zijn veel vrijwilligers die voor gezelligheid zorgen en een luisterend oor.

Voor deze twee feesten hebben we in totaal 7.000 euro nodig, voor het diner, de cadeaus en de aankleding. Help ons om de armen van de stad een onvergetelijke kerst te bezorgen. Voor 28 Euro zorg je al voor een compleet kerstfeest voor één van onze vrienden, waaraan hij of zij nog het hele jaar zal terugdenken. 

Corine van der Loos
23-12-2018 14:05
Met 120 vrijwilligers en 250 gasten gaan we er maandagavond een onvergetelijk kerstfeest van maken. Er is al een prachtig bedrag ontvangen, maar we zijn er nog niet: help mee en deel onze actie nu via social media. Bedankt!
Corine van der Loos
14-12-2018 17:47
Inmiddels staat er een mooie kerstboom voor de kerk, zijn er al vele uitnodigingen de deur uit en stromen de aanmeldingen van de vrijwilligers binnen. Het wordt een heel mooi feest. Help ons met je donatie en deel onze actie via social media.
Kijk ook op www.santegidio.nl op facebook en twitter
dakje met Geef-logo
€ 5.407 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 7.000
77%
101

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Corine van der Loos
Corine van der Loos

€ 5.407,50 opgehaald