OK
×
Actievoerder
Corine van der Loos

Kerstfeesten met de armen in Amsterdam

Sant’Egidio organiseert elk jaar een groots kerstfeest voor de armen van de stad. We doen dat in de Mozes en Aäronkerk aan het Waterlooplein, die dan prachtig is versierd en gevuld met feestelijk gedekte tafels.

De vrienden van de straat, de kinderen van de School van de vrede, de ouderen die we bezoeken: iedereen vraagt er al weken tevoren naar: het kerstfeest. Het is toch wel weer dit jaar hè (jazeker! Op kerstavond 24 december), is het al vol, is er nog plek voor mij? (ja hoor, we hebben nog nooit iemand hoeven weigeren wegens plaatsgebrek).

Sant’Egidio organiseert dit jaar in Amsterdam twee kerstfeesten voor daklozen, ouderen, gehandicapten, kinderen en vluchtelingen; mensen die anders geen kerst kunnen vieren.

We ontvangen op kerstavond, 24 december, ongeveer 250 gasten. We serveren een vijfgangendiner. Tussen hoofd- en nagerecht ontvangt iedere gast ook nog een cadeau. Er zijn spelletjes, liedjes. Er zijn veel vrijwilligers die voor gezelligheid zorgen en een luisterend oor.

Voor deze twee feesten hebben we in totaal 7.000 euro nodig, voor het diner, de cadeaus en de aankleding. Help ons om de armen van de stad een onvergetelijke kerst te bezorgen. Voor 28 Euro zorg je al voor een compleet kerstfeest voor één van onze vrienden, waaraan hij of zij nog het hele jaar zal terugdenken. 

dakje met Geef-logo
opgehaald van
0%

donaties

0

dagen te gaan

hart

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie