OK
×

Kerstfeesten met daklozen, vluchtelingen en ouderen

Sant’Egidio organiseert elk jaar een groots kerstfeest voor de armen van de stad. Mensen voor wie het gevoel van eenzaamheid en aan de kant staan het sterkst is in de kersttijd, wanneer iedereen gezellig aan tafel zit met familie en vrienden en elkaar mooie cadeaus geeft. We ontvangen hen in de Mozes en Aäronkerk aan het Waterlooplein, die dan prachtig is versierd en gevuld met feestelijk gedekte tafels.

De vrienden van de straat, de vluchtelingen en de ouderen die we bezoeken: iedereen vraagt er al weken tevoren naar: het kerstfeest. Het is toch wel weer dit jaar hè (jazeker! Op kerstavond 24 december), is het al vol, is er nog plek voor mij? (ja hoor, we hebben nog nooit iemand hoeven weigeren wegens plaatsgebrek). 

Sant’Egidio organiseert dit jaar in Amsterdam vier kerstfeesten voor daklozen, ouderen, gehandicapten, kinderen, gevangenen en vluchtelingen; mensen die anders geen kerst kunnen vieren.

Op kerstavond, 24 december, ontvangen we ongeveer 250 gasten. We serveren een vijfgangendiner. Tussen hoofd- en nagerecht ontvangt iedere gast ook nog een cadeau. Er zijn spelletjes, liedjes. Er zijn tientallen vrijwilligers die voor gezelligheid zorgen en een luisterend oor. Daarnaast organiseren we feesten in een gevangenis, bij een woonzorgcentrum voor ouderen en met vluchtelingen zonder papieren.

Voor onze vier feesten hebben we nog 7.000 euro nodig, voor het diner, de cadeaus en de aankleding. Help ons om de armen van de stad een onvergetelijke kerst te bezorgen. Voor 28 euro zorg je al voor een compleet kerstfeest voor één van onze vrienden, waaraan hij of zij nog het hele jaar zal terugdenken. 

Stichting Sant'Egidio Nederland logo 2

Stichting Sant'Egidio Nederland

Sant’Egidio is een wereldwijde beweging. Haar vrijwilligers bieden praktische hulp aan kwetsbare groepen in de samenleving. In Nederland zijn er groepen actief in Amsterdam, Apeldoorn en Utrecht.

Bij Sant’Egidio in Amsterdam kunnen daklozen en eenzamen op dinsdagavond terecht voor een lekkere driegangenmaaltijd in een gezellige omgeving: de Franciscustafel. Ze worden aan tafel bediend en er is alle ruimte voor vriendschap, praktische hulp of gewoon een gesprek. Mensen die op straat leven gaan we op vrijdagavond opzoeken en dan nemen we broodjes voor ze mee.

Andere activiteiten van Sant’Egidio Amsterdam zijn het bezoeken van ouderen, het begeleiden van vluchtelingen en het helpen van kinderen die wel wat aandacht en/of hulp bij schoolwerk kunnen gebruiken.

Sant’Egidio is voor haar activiteiten volledig afhankelijk van donaties. Voor 7 euro kunnen wij een dakloze een heerlijk driegangenmaal voorzetten. Met 30 euro kunnen we dat een maand lang doen.

Eenmaal per jaar, met Kerstmis, verzorgen wij een Kerstdiner voor de armen van de stad. Hiervoor is een actie gestart; klik op de tab hiernaast voor alle informatie.

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 6.806 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
136%
134

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Corine van der Loos
Corine van der Loos

€ 3.392 opgehaald

Joris van Gerven
Joris van Gerven

€ 2.528 opgehaald

Elaine Beekink
Elaine Beekink

€ 886 opgehaald