OK
×

Kerstfeest in Amsterdam met de armen van de stad

Sant’Egidio organiseert elk jaar een groots kerstfeest voor de armen van de stad. We doen dat in de Mozes en Aäronkerk aan het Waterlooplein, die dan prachtig is versierd en gevuld met feestelijk gedekte tafels.

De vrienden van de straat, de kinderen van de School van de vrede, de ouderen die we bezoeken: iedereen vraagt er al weken tevoren naar: het kerstfeest. Het is toch wel weer dit jaar hè (jazeker! Op kerstavond 24 december), is het al vol, is er nog plek voor mij? (ja hoor, we hebben nog nooit iemand hoeven weigeren wegens plaatsgebrek).

We ontvangen op kerstavond, 24 december, ongeveer 180 gasten. We serveren dan een vijfgangendiner. Tussen hoofd- en nagerecht ontvangt iedere gast ook nog een cadeau.

Voor dit evenement hebben we 5.000 euro nodig. Het grootste deel daarvan is voor het diner. Daarnaast zijn er de kosten voor koffie, thee en frisdrank, voor de verwarming en aankleding van de kerk en voor de tafelschikking en dergelijke.

Iedereen die 50 euro of meer doneert krijgt een uitnodiging voor het feestje in januari, waar ook alle vrijwilligers worden uitgenodigd en waar we terugkijken op een (hopelijk) geslaagd kerstfeest.  

Corine van der Loos
Het loopt gesmeerd! U heeft al het streefbedrag gedoneerd. Fantastisch, hartelijk dank. En de donaties gaan nog door.

We zouden zelfs genoeg geld kunnen ophalen om een extra kerstfeest te organiseren.
Dat zal dan op een andere plaats in de stad zijn, met enkele zijn we al in bespreking. We laten op deze plaats zo snel mogelijk weten waar dat gaat gebeuren.
dakje met Geef-logo
opgehaald van
0%

donaties

0

dagen te gaan

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie