OK
×
Actievoerder
Dick Spel

Kenia: Ziekenhuis voor moeder en kind

Zonder een goede faciliteit in de buurt kiest een meerderheid van de vrouwen om thuis te bevallen. Slechte wegen en gebrekkig transport zorgen er voor dat veel vrouwen onderweg bevallen. Dit zie je terug in het aantal kinderen met de naam Wangila (jongens) of Nangila (meisjes), wat vertaald ‘langs de weg geboren’ betekent.  

Mercal Healthcare wil in Bungoma County een ziekenhuis bouwen voor moeder en kind met een capaciteit van 15 bedden. Daarmee kunnen meer bevallingen plaatsvinden onder professionele begeleiding en daalt het sterftecijfer van moeders en kinderen tijdens of vlak na de zwangerschap.

Voor het bouwen en de inrichting van het ziekenhuis is 250.000 euro nodig. We beginnen dit jaar nog met het inzamelen van geld voor 15 algemene en postnatale bedden. Een ziekenhuisbed kost ongeveer 1.350 euro. In totaal is voor de bedden ruim 20.000 euro nodig.

Er zijn nog geen updates geplaatst door de actievoerder(s).
dakje met Geef-logo
€ 20 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 20.000
0%
2

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Dick Spel

€ 20 opgehaald