OK
×
Actievoerder
Jane's Flavours

Meer aandacht en erkenning voor de ziekte endometriose!

Hevige menstruatiepijn en pijn tijdens seks is NIET normaal! Een lange tijd dacht ik van wel. Tot ik op mijn 32ste de diagnose endometriose kreeg. Een chronische ziekte die 1 op de 10 vrouwen treft en grote impact heeft op het dagelijks leven.

De stap nemen naar hulp is moeilijk

Ik liep jaren rond met buikpijn, hevige menstruatieklachten en vermoeidheid, niet wetende dat ik een chronische ziekte had. Zo zijn er nog steeds veel vrouwen die met klachten rondlopen die niet weten wat de oorzaak is. De gedachten dat ‘pijn erbij hoort’ of dat ‘je jezelf aanstelt’ komen helaas nog steeds voor. Er is vaak schaamte om hierover te praten en soms wordt er zelfs gedacht dat de klachten in het hoofd zitten. De stap nemen naar hulp is daardoor vaak al moeilijk.

Geen (h)erkenning

Helemaal als sommige (huis)artsen de klachten niet serieus nemen of niet herkennen. Dit kan ervoor zorgen dat het soms jaren kan duren voordat iemand een juiste diagnose krijgt en geholpen kan worden. 

Meer aandacht voor deze chronische ziekte

Daarom wil ik dat er meer aandacht en erkenning komt voor endometriose, zodat deze vrouwen sneller een juiste diagnose kunnen krijgen. De Endometriose Stichting zet zich in voor al deze vrouwen. Met een groep vrijwilligers zorgen zij voor betrouwbare informatie, voorlichting en een plek waar ervaringen uitgewisseld kunnen worden. De medische wereld waardeert hun inzet en ziet hen als een sparringpartner om nog beter patiënte gerichte zorg te leveren.

10 km hardlopen om geld in te zamelen

Het plan was om samen met mijn vriend Dennis de 10 km van de NN CPC Loop te rennen op 26-09-2021 om geld in te zamelen voor de Endometriose Stichting. Echter is de CPC Loopt nu tweemaal verplaatst en is Dennis geblesseerd geraakt. Dus nu ren ik op mijn verjaardag, zondag 20 maart 2022, alleen deze 10 km. Help jij mij mee? Dat zou ik  super tof vinden!

Liefs,

Jane

Endometriose Stichting logo 2

Endometriose Stichting

De Endometriose Stichting zet zich in voor aandacht en erkenning van de ziekte endometriose. Dit doen we met een team van 20 goed toegeruste vrijwilligers en 2 parttime medewerkers. Samen zorgen we voor onder andere de website, de buikspreker, de bijeenkomsten, de infomail, de sociale-media groepen en de voorlichting op scholen. We hebben regelmatig contact met ziekenhuizen, participeren in onderzoeken en zorgen voor de actuele stand van zaken op toepasbare endometriosezorg.

Activiteiten

Onze endolounge gastvrouwen organiseren (online) endolounge bijeenkomsten in ziekenhuizen verdeeld over het hele land. Van Groningen tot Bergen op Zoom, van Amsterdam tot Maastricht organiseren we deze bijeenkomsten samen met artsen in ziekenhuizen en soms gewoon in een lokale gelegenheid. We brengen vrouwen met endometriose met elkaar in contact zowel online als op locatie of organiseren samen met artsen een informatieve avond over endometriose.

Voorlichting aan jonge meiden heeft voor ons prioriteit. Vanuit GirlsTalk.Period! informeren wij specifiek ook deze doelgroep over wat wel en vooral ook wat níet normaal is rondom menstruatie. Door middel van diverse acties en (social-) mediacampagnes proberen we onder jongeren de aandacht te vestigen op menstruatiewelzijn. 

De medewerkers van de stichting houden zich bezig met de administratieve ondersteuning, de organisatie van het jaarlijkse Endometriose Awareness Event, de redactie van de buikspreker, het onderzoeken van actuele stand van zorg, bezoeken ziekenhuizen en hebben geregeld contact met de endometriose specialisten. We bezoeken ook regelmatig bijscholingen, symposia en congressen waar we kennis halen maar zeker ook kennis brengen.

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 1.205 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
160%
88

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Jane's Flavours

€ 1.205,50 opgehaald