OK
×
Actievoerder
Hart voor Haïti

Inzamelingsactie - Aardbeving 14 augustus 2021

Op zaterdag 14 augustus jl. is Haïti opnieuw getroffen door een zware aardbeving. Hoewel de vorige aardbeving alweer 11 jaar geleden heeft plaatsgevonden ligt deze gebeurtenis nog vers in ieders geheugen. Hoewel de beving in het gehele land wel te voelen was lag het epicentrum van de beving dit keer meer in het zuidwesten van het land. De schade in dat deel van het land is dan ook groot.

Johan Smoorenburg heeft laten weten dat op het kinderdorp "Bon Repos" er gelukkig weinig schade lijkt te zijn. Dit komt mede doordat de scholen na de aardbeving van 2010 opnieuw zijn opgebouwd en voorzien van stalen constructies. Dit is echter lang niet bij alle gebouwen in de regio het geval, dit is meer uitzondering dan regel. In de regio waar stichting Hart voor Haïti hulp biedt waren de bevingen ook duidelijk voelbaar. Er was paniek en mensen vluchtten de straat op.

Er zijn mensen die alles kwijt zijn geraakt, mensen die voedsel of andere hulp nodig hebben. Mensen die hun huis weer willen opbouwen maar hier geen geld voor hebben. We willen helpen waar nodig en waar kan. Afhankelijk van de situatie willen wij ons als stichting voornamelijk richten op hulpverlening voor de langere termijn. Via ons website en (digitale) nieuwsbrief houden we u hierover op de hoogte.

Helpt u mee? 

Stichting Hart voor Haiti logo 2

Stichting Hart voor Haiti

Stichting Hart voor Haïti helpt kinderen, volwassenen en bejaarden in nood ongeacht geloof, afkomst of politieke overweging. Zij helpt waar hulp het meest nodige is met bijna uitsluitend Haitiaanse medewerkers. De stichting is opgericht in 1982 en wordt geleid door Johan Smoorenburg. Johan is ruim 30 jaar actief als zendeling. De stichting werkt met kleine maar zeer doeltreffende projecten.

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 7.379 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 10.000
73%
102

donaties

14

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Hart voor Haïti

€ 7.379,35 opgehaald