OK
×
Actievoerder
Jessy Sny

Steun vrouwen met HG / Landelijk HG protocol

Steun vrouwen met HG en help Stichting ZEHG groeieIn Nederland en België hebben jaarlijks ruim 130.000 vrouwen te maken met enige vorm van zwangerschapsmisselijkheid. Ongeveer de helft daarvan heeft zelfs last van ernstige zwangerschapsmisselijkheid en ruim 2% krijgt te maken met zeer ernstige zwangerschapsmisselijkheid en/of overgeven, ook wel Hyperemesis Gravidarum (HG) genoemd. De misselijkheid blijft dan vaak onophoudelijk aanwezig en zorgt voor veel en vaak overgeven. Vrouwen met HG houden vaak bijna niets binnen en kunnen soms zelfs van een slokje water gaan overgeven. Bij deze klachten is medisch ingrijpen noodzakelijk.

Stichting ZEHG is opgericht door vrouwen die zelf Hyperemesis Gravidarum in hun zwangerschap(pen) hebben meegemaakt. Zij kregen te maken met onbegrip van medisch personeel, gebrek aan informatie en het gevoel er alleen voor te staan met deze aandoening. Dit gaf de motivatie om hier iets aan te willen veranderen want helaas worden vrouwen met HG nog steeds niet gelooft en lopen zij tegen onbegrip aan.

Door het COVID-19 leven we in een onzekere tijd maar Stichting ZEHG is er nog steeds om vrouwen te ondersteunen die (extreme-) zwangerschapsmisselijkheid en Hyperemesis Gravidarum ervaren.

Helaas zijn we nog steeds afhankelijk van donaties en giften.. 

Giften en donaties die zij kunnen besteden om:– de website in de lucht kunnen houden;– de maandelijkse bankkosten kunnen betalen;– een stand kunnen huren op beurzen die een link hebben met HG;- workshops organiseren om de kennis bij zorgverleners op het gebied van HG te vergroten (*geaccrediteerde workshops). 

maar het allerbelangrijkste is dat er een landelijk protocol komt voor de behandeling van HG en hier is zeker minimaal EUR 25.000 voor nodig

We hebben na overleg met deskundigen een doelbedrag gekregen dat ongeveer nodig zal zijn. Omdat het zo ontzettend groot is wilden we direct starten met werven; het is immers een veelvoud van de donaties die we jaarlijks krijgen. Specificatie gaan we toevoegen na overleg met de organisatie die uiteindelijk verantwoordelijk wordt voor protocol. Zodra we meer weten wordt dit direct gedeeld natuurlijk. Goed om te weten is dat we hierbij ook weer samenwerken met het Amsterdam UMC en Dr. R.C. Painter (Gynaecologe gespecialiseerd in HG).

We beseffen dat dit voor veel mensen moeilijke financiële tijden zijn, maar als u maar een klein bedrag kunt doneren, zal dit ons echt helpen om ons levensveranderende werk te blijven leveren.

 

 

Helpt u mee?

L. Vochteloo aan teamlid Jessy Sny

€ 25

14-06-2020

M. B aan teamlid Jessy Sny

€ 10

14-06-2020

Anoniem aan teamlid Jessy Sny

€ 10

05-06-2020

Anoniem aan teamlid Jessy Sny

€ 10

18-05-2020

Anoniem aan teamlid Jessy Sny

€ 10

16-05-2020

D. Hoogendoorn aan teamlid Jessy Sny

Bedankt voor de lotgenoten groep en alle informatie tijdens mijn zwangerschap. Het maakte mijn tweede zwangerschap dragelijker, omdat ik mij gehoord voelde. HG is nu verleden tijd, ons gezin is compleet. Succes met het helpen van de volgende generatie. They need it , they deserve it! Stay strong!

€ 15

16-05-2020

A. Ophuis aan teamlid Jessy Sny

Succes!

€ 5

16-05-2020

C. Huyghe aan teamlid Jessy Sny

Ik heb zelf HG gehad in 2017. Het was een hel. Toen ik de docu op instagram bekeek kreeg ik het erg moeilijk en heb het niet kunnen uitkijken omdat het nog te confronterend was. Bedankt voor al uw werk. Dat u spreekt voor vrouwen die het even niet zelf kunnen. Ik heb me toen vaak misbegrepen, onderschat en een aansteller gevoeld. Mijn gyn vond ook dat ik van de zwangerschap niet meer kon ziek zijn na 16 weken dus dat het waarschijnlijk een psychologische oorzaak had. Ik voelde mij totaal niet geholpen door mijn arts. Ondertussen heb ik een driejarige dochter, Lola en ben ik zo blij dat ik die zware tijd heb doorstaan, voor haar. Wij hebben een erg sterke en unieke band. 💕 Ik zou niet meer zonder haar kunnen.

€ 10

16-05-2020

1
2
3
4
5
dakje met Geef-logo
€ 365 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 30.000
1%
33

donaties

308

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Jessy Sny

€ 330 opgehaald