OK
×
Actievoerder
Judith van de Kamp

Ik ren voor Down!

Lieve mensen,

Tijdens mijn studie werkte ik als begeleider veel met mensen met het syndroom van Down. Hun passie en energie inspireerde me!

Toen kreeg mijn vriendin Klaartje een kindje met Down, Filip. Inmiddels 4,5 jaar geleden. Dat was eerst schrikken. Allerlei vragen kwamen naar boven, over wat het betekent om een kind met Down groot te brengen.

Dankzij Klaartje en Pepijn maak ik een beetje mee wat dit betekent. Ik zie de passie en energie in Filip, en ook in zijn ouders die voor hem door het vuur gaan! Maar ik maak ook van dichtbij mee hoe mensen over Down praten, het niet begrijpen. Er is heel veel onbekendheid en ook negativiteit over Down. Dat gaat me aan het hart.

Ik zou willen dat meer mensen zich kunnen laten inspireren, en inzien dat mensen met Down onze samenleving verrijken. De stichting Downsyndroom zet zich hiervoor in. Zij werken aan een betere ondersteuning van en informatievoorziening over mensen met het syndroom van Down.

Op 23 september ren ik de Dam tot Damloop voor de Stichting Downsyndroom. Ik doe dit omdat rennen bij mij past, en omdat dit mij de kans biedt om me in te zetten voor mensen met Down (en hun ouders). En omdat ik samen met Pepijn, de vader van Filip, voor dit doel ren!! Ik ben er van overtuigd dat de hele samenleving daar baat bij heeft.

Dus, wil je me sponsoren? Dat zou geweldig zijn!

Groet,
Judith

Downsyndroom (Stichting) logo 2

Downsyndroom (Stichting)

De Stichting Downsyndroom (SDS) werd in maart 1988 opgericht op initiatief van een aantal ouders met jonge kinderen met die conditie. Zij wilden daarmee de leemte in de informatievoorziening over het syndroom en alles wat daarmee samenhangt opvullen. De SDS stelt zich ten doel al datgene te bevorderen wat kan bijdragen aan de ontwikkeling en ontplooiing van kinderen en volwassenen met Downsyndroom. Zij streeft ernaar hun integratie in de maatschappij te stimuleren en hen een kans te geven een zo normaal mogelijk leven te leiden. Om deze doelstellingen te realiseren heeft de SDS o. a. de volgende taken op zich genomen: het inventariseren van de kennis over behandelmethoden en begeleidingsvormen van kinderen en volwassenen met Downsyndroom; het bevorderen van een gerichte toepassing daarvan; het geven van voorlichting aan ouders/verzorgers en hulpverleners van de betrokkenen en aan het brede publiek; het bevorderen van contacten tussen ouders onderling, tussen ouders en verzorgers en zo mogelijk tussen de betrokkenen zelf; het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek. De slogan van de SDS luidt: informatie, intervention, inclusie.

Wil je donateur van ons worden? Regel het gemakkelijk via onze website: https://downsyndroom.nl/word-donateur/ 

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 575 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
143%
25

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×