OK
×

Ik ren voor de kindjes in ons ziekenhuis! Doneer jij?

Op 16 april doe ik mee aan de Marathon Rotterdam en ren ik voor de Franciscus Foundation. De Franciscus Foundation is het goede doel van Franciscus Gasthuis & Vlietland en zet zich in om het verblijf van patiënten en bezoekers fijner te maken. Dankzij donaties kunnen wij mooie projecten realiseren. Bijvoorbeeld de hoofdhuidkoelers voor patiënten met kanker om zo het haarverlies te verminderen. Of de VR brillen voor kinderen, zodat zij even vergeten dat ze ziek zijn. Dit keer ren ik voor het mooie project: de Qwiek.ups. 

Kinderen die bij ons in het ziekenhuis worden behandeld ervaren vaak, ondanks alle goede zorgen, toch nog veel stress en spanning. Een zogenaamde Qwiek.up kan helpen dit te verminderen. Dit is een projector die met beeld en geluid afleiding geeft. De meest magische projecties toveren een saaie ziekenhuismuur om in een levend schilderij. Kies je voor een onderwater ervaring of loop je met ons mee door de Efteling? Ook voor oudere kinderen hebben we speciale modules. De Qwiek.up reist mee met het kind over de verschillende afdelingen, waardoor een ziekenhuisopname minder eng en spannend wordt. Daarnaast wordt de Qwiek.up al effectief toegepast in andere zorginstellingen en ziekenhuizen. Ons doel is om het eerste ziekenhuis in Nederland te zijn die dit ziekenhuisbreed inzetten. Maar daar heb ik jullie hulp hard bij nodig! Help jij mee?

Als ik meer dan 1.000 euro ophaal voor dit project, dan ren ik in 2024 de hele Marathon! 

Franciscus Foundation  logo 2

Franciscus Foundation

De Franciscus Foundation is hét goede doel van Franciscus Gasthuis & Vlietland. Samen met donateurs, de 'Vrienden', zet de Foundation zich met hart en ziel in om het verblijf van patiënten en hun naasten fijner te maken. Of dit nu gaat om een bezoek, kort verblijf of een langere opname in Franciscus.  Zo heeft de Foundation op de verpleegafdelingen huiselijk ingerichte familiekamers en op de poliklinieken goed verzorgde wachtkamers gerealiseerd.

Daarnaast levert de Foundation een bijdrage aan vernieuwingen en onderzoek in de zorg.  Denk hierbij aan hoofdhuidkoeling bij de behandeling van kankerpatiënten, het toepassen van virtual reality om angst weg te nemen bij kinderen of het mogelijk maken tot het doen van onderzoek.

U ziet dat met de donaties van Vrienden belangrijke projecten mogelijk gemaakt worden, die niet uit het reguliere (zorg)budget worden gefinancierd. 

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 1.063 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
106%
63

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Tessa Treure

€ 768 opgehaald

Geen profielfoto
Dylan Boere
Samen met Tess ga ik de kwart marathon lopen voor dit mooie project. Laten we ons gezamenlijk inzetten voor de kindjes in het ziekenhuis.

€ 295 opgehaald