OK
×

Ik ga een marathon lopen om Sandra met ALS te steunen

“En toen had ik ineens ALS.”

Dit schreef mijn schoonzus Sandra begin september op haar social media. Ze deed dit slechts twee dagen nadat ze de ingrijpende diagnose te horen kreeg en wilde op die manier iedereen die ze kende (en die ze nog niet persoonlijk had gesproken) op de hoogte stellen zodat gesprekken niet alleen over het ingrijpende nieuws zouden gaan maar ook over positievere dingen in het leven. Een typerende instelling die tekenend is voor wie ze is.

Sindsdien zit Sandra, en met haar haar gezin, familie en naaste vrienden, in een rollercoaster. Een rollercoaster waar niemand in wil zitten.. en terwijl ze in die rollercoaster zit blijft ze strijdlustig en positief. Net als vele anderen vind ik Sandra ongelooflijk dapper en ben ik enorm trots op hoe ze ermee omgaat!

Om zelf iets te kunnen doen heb ik besloten dat ik voor het eerst in mijn leven een marathon wil rennen en wel op 21 mei (marathon van Utrecht). Heel eerlijk, het stond al een tijdje op m’n bucketlist, maar het kwam er niet van. En nu wil ik doorzetten. Met het rennen van de marathon hoop ik extra bewustzijn te creëren over deze verschrikkelijke ziekte. En als mensen dat willen dan moedig ik jullie ook aan om bij te dragen. Twee doelen die ik heb uitgekozen zijn:

1. Een specifieke bijdrage voor allerhande bijkomende kosten voor Sandra/haar gezin zelf die helaas nergens door gedekt worden (HIER HEB IK DEZE GEEFACTIE VOOR AANGEMAAKT). Deze kosten houden bijvoorbeeld verband met de aanschaf van een rollator, rolstoel en scootmobiel, met aanpassingen aan het bed, een stoel of de auto en met zaken als therapeutisch zwemmen, accupunctuur of een osteopaat.

1. stichting "ALS op de weg" (DAAR IS EEN ANDERE GEEFACTIE VOOR): De Stichting ALS op de weg heeft als doel om mensen met de ziekte ALS te ondersteunen bij het zo lang mogelijk optimaal functioneren in de maatschappij. Hiervoor zijn vaak aanpassingen en hulpmiddelen nodig die buiten de vergoeding vallen van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), zorgverzekeraar of UWV. De stichting zet zich er voor in om dit mogelijk te maken.

Voel je vooral geenszins verplicht om iets te doen. Er zijn heel veel zaken in de wereld die steun kunnen gebruiken, dus doe vooral datgene dat goed voelt. En mocht je/u toch iets doen, dan waardeer ik dat zeer!

Hartelijke groet,

Arnoud van Zelderen

H. Tukker

€ 50

27-05-2023

D. de Kluis

€ 50

24-05-2023

H. Enserink

Een heel goed initiatief!!

€ 25

21-05-2023

A. Reijrink

Succes en sterkte in deze tijd!

€ 18

20-05-2023

F. Bruining

€ 25

20-05-2023

H. Hj

€ 25

19-05-2023

I. Wanschers-Nederlof

Succes met deze mooie actie!

€ 10

19-05-2023

M. Haase

€ 50

19-05-2023

1
2
3
4
5
6
7
8
9
dakje met Geef-logo
€ 1.888 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
125%
66

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: A. van Zelderen

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Arnoud van Zelderen

€ 1.888 opgehaald