OK
×
Actievoerder
Stefan van der Pal

Ik ga de elfstedentocht zwemmen

In 2020 wil ik de elfstedentocht zwemmen. En proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek. De elfstedentocht heb ik in 2011 al in estafettevorm in een vijftal gezwommen, nu is het tijd de vele kilometers alleen af te leggen. Wat betreft uitrusting, organisatie, motivatie en conditie komt dit goed. Het lastigste is om alle trainingsuren doelmatig te maken. De oplossing? Het huren van een Endlesspool. Reguliere zwembaden zijn een crime qua openingstijden. Een Endlesspool geeft me de tijd en ruimte om mijn eigen plan te trekken. De kosten hiervan, inclusief alle randzaken zijn € 12.000. 

Dit hoop ik op te halen met deze actie, zodat ik daarna met mijn zwemtocht nog veel meer geld op kan halen voor het goede doel. Naast deze actie benaderen ik nog sponsoren. Het bedrag van deze actie stel ik dan ook bij naar beneden als er zich een sponsor aanbiedt. 

Wie is Stefan van der Pal dan eigenlijk? Ik ben een 38 jarige sportgek. In mijn dagelijks werk verzorg ik de sportlessen op een Mavo school in Leeuwarden. Rond mijn 18e, ben ik na een kruisband blessure bij het voetballen, in het lopen gerold. Al gauw kwam het fietsen en het zwemmen erbij. De begin jaren richtte ik me op de korte afstanden. Na mijn lange afstandsdebuut in Almere (3.8km zwemmen/180km fietsen/42km hardlopen) ben ik verkocht. Mijn leven bestond sindsdien uit sporten en werken. En dit heeft mooie resultaten opgeleverd, ik noem er een paar; tweevoudig winnaar Frysman triatlon, negenvoudig winnaar triatlon Stiens, vijfvoudig noord Nederlands kampioen triatlon olympische afstand, noord Nederlands kampioen halve triatlon, podium zeezwemmen Harlingen, winnaar 50km trail Terschelling. Winnaar 5km zeezwemmen Harlingen. winnaar halve triatlon Klazienaveen.

Naast de triatlon heb ik een aantal uitstapjes op mijn sport CV staan (veelal voor het goede doel); elfstedentocht gezwommen in estafette vorm; van Leeuwarden naar Mechelen gefietst; 5 dagen langs alle steden waar het glazenhuis heeft gestaan hardgelopen, 100km hardgelopen in Duitsland, de elfstedentocht hardgelopen en ik heb nog vele andere dromen op sportgebied. De spartathlon lijkt me geweldig, of de 120km van texel.  

In 2017 heb ik, op zoek naar meer uitdaging, na 10 jaar afscheid genomen van de lange afstand triatlon. Het doel? De Elfstedentocht zwemmen en (hard)lopen. In 2018 heb ik me volledig gestort op de Elfstedenultra loop. Dit is goed uitgepakt, in 24 uur en 52 minuten heb ik de 230 kilometer alle 11 steden afgelegd. 40 startende atleten waarvan er 12 atleten binnenkwamen en waarbij ik als tweede finishte.

Afgelopen jaar had ik de eer om tijdens Maarten zijn zwemtocht in de voorste begeleidingsboot mee te varen. Deze elektrische boot zorgde ervoor dat Maarten minder last had van de stroming en wij gaven de juiste lijn aan. Zo heb ik in die dagen de goede- en verbeterpunten van zo’n lange zwemtocht eruit kunnen pikken. En nu is het tijd om in 2020 de tocht zelf uit te zwemmen. 

Stefan van der Pal

Weer een mooie nieuwe sponsor mogen verwelkom. Wederom het streefbedrag van deze actie naar beneden gesteld. 

Stefan van der Pal

Streefbedrag weer bijgesteld. Vandaag weer een leuke sponser erbij gekregen.

Stefan van der Pal

Wat een gekte afgelopen week! Zo blij met alle mensen die mij steunen. Er hebben zich afgelopen dagen een aantal grotere sponsoren aangediend. Daarom het streefbedrag van deze crowdfunding actie naar beneden gesteld. 

dakje met Geef-logo
opgehaald van
0%

donaties

0

dagen te gaan

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie