OK
×
Actievoerder
Marjolein Kok

HumanRights4Chiapas@Mexico

Welkom!

Op deze site kan je verhalen lezen over mijn werk als mensenrechtenwaarnemer in de staat Chiapas in Mexico en een donatie achterlaten, zodat dit onmisbare werk in de regio ondersteund en voortgezet kan worden.

Van maart t/m juni 2014 ben ik uitgezonden geweest voor Mensen met een Missie om als mensenrechtenwaarnemer de regionale mensenrechtorganisatie Fray Bartolome de las Casas te ondersteunen. Er heest al jaren een 'Low Intensity War' in Chiapas, waarbij de rechten van de inheemse bevolking structureel worden geschonden. 

Geweld en schendingen van de vrijheid van meningsuiting, zelfbeschikking en het recht tot leven vinden constant plaats. Het is een complexe situatie, met een sterke hand van de autoriteiten en paramilitairen. Met mijn persoonlijke verhalen zal ik beetje bij beetje een deel van deze complexiteit blootleggen, maar vooral het 'vergeten' verhaal vertellen van de lokale bevolking.

Jullie steun is hard nodig om dit belangrijke werk voort te zetten en de rechten van de inheemse bevolking te beschermen. Internationale mensenrechtenwaarnemers worden uitgezonden om de situatie in de gaten te houden en onrecht te rapporteren. De overheid wil geen schandaal, dus internationale aanwezigheid is van cruciaal belang. Jullie financiele steun is hierbij onmisbaar.

Hartelijk dank! 

Voor meer achtergrond info: www.frayba.org.mx & www.mensenmeteenmissie.nl Meer info of de region en het conflicten: http://www.schoolsforchiapas.org/teach-chiapas/zapatista-timeline/ & http://en.wikipedia.org/wiki/Chiapas_conflict & http://en.wikipedia.org/wiki/Las_Abejas & http://rostrosdeldespojo.org & https://www.youtube.com/watch?v=nd6rVrvPIXg

Mensen met een Missie logo 2

Mensen met een Missie

Overal waar onrecht heerst en waar ongelijkheid leidt tot het uitsluiten van mensen, staan mensen op die geloven in verandering. Mensen die zich niet zomaar neerleggen bij onrechtvaardige situaties. Mensen die iets willen doen aan de misstanden die zij om zich heen zien gebeuren. Zij inspireren mensen in hun gemeenschappen om zich samen in te zetten en samen het verschil te maken. Mensen met een Missie steunt deze mensen in Afrika, Azië en Latijns- Amerika in hun dagelijkse strijd tegen armoede, onrecht en geweld. Mensen met een ideaal en met een passie. Mensen met een missie. Echte veranderingen komen van onderop en beginnen in de lokale gemeenschappen. Daarom steunt Mensen met een Missie kleinschalige initiatieven die in de gemeenschappen zelf in Afrika, Azië en Latijns-Amerika ontstaan. Op die manier bouwen we aan een wijdvertakt en ijzersterk netwerk van mensen die aan de begin staan van veranderingen. Voor verandering heb je elkaar nodig. Mensen met een Missie richt zich daarom op de kracht van lokale gemeenschappen. Dit doen wij al sinds 1931.

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 786 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 3.000
26%
11

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Marjolein Kok
Marjolein Kok

€ 786 opgehaald