OK
×
Actievoerder
Marjolein Kok

HumanRights4Chiapas@Mexico

Welkom!

Op deze site kan je verhalen lezen over mijn werk als mensenrechtenwaarnemer in de staat Chiapas in Mexico en een donatie achterlaten, zodat dit onmisbare werk in de regio ondersteund en voortgezet kan worden.

Van maart t/m juni 2014 ben ik uitgezonden geweest voor Mensen met een Missie om als mensenrechtenwaarnemer de regionale mensenrechtorganisatie Fray Bartolome de las Casas te ondersteunen. Er heest al jaren een 'Low Intensity War' in Chiapas, waarbij de rechten van de inheemse bevolking structureel worden geschonden. 

Geweld en schendingen van de vrijheid van meningsuiting, zelfbeschikking en het recht tot leven vinden constant plaats. Het is een complexe situatie, met een sterke hand van de autoriteiten en paramilitairen. Met mijn persoonlijke verhalen zal ik beetje bij beetje een deel van deze complexiteit blootleggen, maar vooral het 'vergeten' verhaal vertellen van de lokale bevolking.

Jullie steun is hard nodig om dit belangrijke werk voort te zetten en de rechten van de inheemse bevolking te beschermen. Internationale mensenrechtenwaarnemers worden uitgezonden om de situatie in de gaten te houden en onrecht te rapporteren. De overheid wil geen schandaal, dus internationale aanwezigheid is van cruciaal belang. Jullie financiele steun is hierbij onmisbaar.

Hartelijk dank! 

Voor meer achtergrond info: www.frayba.org.mx & www.mensenmeteenmissie.nl Meer info of de region en het conflicten: http://www.schoolsforchiapas.org/teach-chiapas/zapatista-timeline/ & http://en.wikipedia.org/wiki/Chiapas_conflict & http://en.wikipedia.org/wiki/Las_Abejas & http://rostrosdeldespojo.org & https://www.youtube.com/watch?v=nd6rVrvPIXg

P. kok zimmermann aan teamlid Marjolein Kok

succes

€ 100

13-10-2015

Brilcorner aan teamlid Marjolein Kok

Brillenspray actie voor het goede doel, maand september.

€ 82

13-10-2015

Brilcorner aan teamlid Marjolein Kok

Brillenspray actie voor het goede doel, maand augustus

€ 75

13-10-2015

V. VibesMexico aan teamlid Marjolein Kok

Vibes4Mexico actie

€ 114

15-08-2015

B. Amsterdam aan teamlid Marjolein Kok

Actie voor Mexico! maand juli.

€ 75

15-08-2015

Anoniem aan teamlid Marjolein Kok

€ 10

16-07-2014

Anoniem aan teamlid Marjolein Kok

€ 100

17-06-2014

Anoniem aan teamlid Marjolein Kok

€ 50

17-06-2014

1
2
dakje met Geef-logo
€ 786 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 3.000
26%
11

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Marjolein Kok
Marjolein Kok

€ 786 opgehaald