OK
×

Hulp voor Slachtoffers van overstromingen in Somalië !

Somalië wordt geconfronteerd met een ongekende overstromingscrisis, waarbij tientallen levens zijn geëist en honderdduizenden mensen uit hun huizen zijn verdreven als gevolg van extreme regenval die grote delen van Oost-Afrika treft.

 De regio Gedo, gelegen in de staat Jubaland, Zuid-Somalië, behoort tot de zwaarst getroffen gebieden door deze overstromingen. De regio wordt geteisterd door zware regenval, met verwoestende gevolgen voor gebieden met ontheemden, agro-pastorale gemeenschappen en rivierdorpen. Cyclische rivieroverstromingen zijn gebruikelijk in Gedo, als gevolg van zware regens in het Juba rivier. De Gu regenseizoen van dit jaar hebben overstromingen veroorzaakt, die meer dan 20.000 huishoudens hebben getroffen. De overstromingen hebben geleid tot de vernietiging van middelen van bestaan, waaronder landbouwgronden, irrigatiepompen en gewassen, waardoor gezinnen zijn ontheemd en schuilplaatsen zijn beschadigd.

 De zware regens en rivieroverstromingen hebben de belangrijkste wegen van en naar de steden in de regio onbegaanbaar gemaakt, waardoor het transport van goederen en diensten binnen en buiten het district is verstoord. De steden zijn in feite geïsoleerd geraakt en landbouwgronden staan onder water. Rivierbewoners zijn gedwongen te verhuizen naar hoger gelegen gebieden vanuit laaggelegen gebieden.

De Somalische federale regering heeft vorige maand de noodtoestand uitgeroepen vanwege het extreme weer, verergerd door het natuurlijke weerfenomeen El Niño, wat heeft geleid tot de vernietiging van huizen, wegen en bruggen.

 Sinds het begin van de zware regens en overstromingen is het vermogen van de lokale bevolking om te reageren overweldigd en vernietigd door de omvang van de ramp. Er is nog geen externe steun geweest, noch van de overheid, noch van niet-gouvernementele organisaties, tijdens deze overstromingscrisis.

 HIRDA is al sinds 1998 actief betrokken in de regio Gedo en ondersteunt de lokale gemeenschap met bijdragen van de diaspora en andere belanghebbenden. Daarom is het doel van dit project om de meest kwetsbare individuen in de regio te helpen, met name ouderen, kinderen en alleenstaande moeders die zijn getroffen door de overstromingen. We willen dit bereiken door ofwel voedselbonnen of noodvoedselhulp te verspreiden om te voorzien in de onmiddellijke voedingsbehoeften van door overstromingen getroffen families in deze maand. Met dit project willen we 200 gezinnen van ontheemden ondersteunen door voedselbonnen ter waarde van $50 per stuk te verstrekken.

 Steun ons alstublieft in onze inspanningen om de behoeftigen te helpen in de regio Gedo, Jubaland, Somalië. U kunt één gezin sponsoren om een maand lang voedselhulp te ontvangen.

Geen profielfoto
Fatumo farah

€ 1.210 opgehaald

Geen profielfoto
M. Botan

€ 700 opgehaald

Geen profielfoto
shakuur Halane

€ 338 opgehaald

Geen profielfoto
Abdi A. Farah

€ 225 opgehaald

Geen profielfoto
Guled A Yusuf

€ 125 opgehaald

Help Fatumo een handje mee en meld je aan als teamlid!

deelnemen actie Deelnemen aan deze geefactie
dakje met Geef-logo
€ 2.598 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 5.000
51%
48

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Fatumo farah

€ 1.210 opgehaald

Geen profielfoto
M. Botan

€ 700 opgehaald

Geen profielfoto
shakuur Halane

€ 338 opgehaald

Geen profielfoto
Abdi A. Farah

€ 225 opgehaald

Geen profielfoto
Guled A Yusuf

€ 125 opgehaald