OK
×
Actievoerder
Anita Risseeuw

Hulp aan het Dar Essalaamziekenhuis in Gaza

17 september: Dank allen voor jullie gulle bijdrage. Het geld zal binnenkort worden overgemaakt naar het ziekenhuis in Gaza dat dringend behoefte heeft aan mondkapjes en andere beschermende middelen nu ook in Gaza de besmettingen van Covid 19  toenemen. Alle donaties zijn nog welkom om het bedrag dat we kunnen overmaken te verhogen. 

 

Het geld voor de corona-actie is overgmaakt naar Wilde Ganzen, zij hebben het bedrag verdubbeld en naar het ziekenhuis in Gaza overgemaakt. Het ziekenhuis is heel blij met dit bedrag en zij kunnen het goed gebruiken,

We voeren nog steeds actie voor apparatuur voor de operatiekamer van het ziekenhuis. 

# Lopen voor Gaza:

Steun de actie van Enes Yigit van Denk die dit weekend loopt van Rotterdam naar Amsterdam om geld in te zamelen voor het ziekenhuis in Gaza! 

Goed nieuws ontvangen van Wilde Ganzen. Wilde Ganzen steunt onze actie waarmee het Dar Essalaamziekenhuis beschermende middelen en materialen kan aanschaffen tegen het coronavirus. Het bedrag dat wij overmaken naar het ziekenhuis zal Wilde Ganzen verdubbelen! Ook steunt Wilde Ganzen al ons project voor de aanschaf van het anesthesieapparaat voor de operatiekamer door het opgehaalde bedrag met 50 % te verhogen. Uw donatie levert dus nog meer geld op voor het ziekenhuis.

Ongelofelijk bedankt alle donateurs, we hebben het (eerste) streefbedrag van €2500 gehaald. Vandaar dat we het streefbedrag met €2500 hebben verhoogd naar €5000 zodat nog meer mensen kunnen doneren en we meer geld kunnen ophalen voor het ziekenhuis. 

Het Dar Essalaamziekenhuis in Khan Younis helpt de allerarmsten in de Gazastrook (Palestina). Door de coronacrisis die ook de bevolking in Gaza treft,  heeft het ziekenhuis nu grote behoefte aan beschermende materialen en middelen. In Gaza is er een tekort aan alles door de al 15 jaar durende blokkade door Israel. Daarnaast is Gaza ook één van de dichtsbevolkte gebieden ter wereld en zijn de levensomstandigheden ook zonder de coronacrises al allerberoerdst. Een verdere verspreiding van het virus kan een ramp betekenen voor de mensen die in Gaza  opgesloten zitten en geen kant uit kunnen. 

Met uw bijdrage kan het Dar Essalaamziekenhuis beschermende kleding, mondkapjes en desinfecteermiddelen kopen om het virus tegen te gaan.   

Voor het uitbreken van de coronacrises waren wij al een project gestart voor de aanschaf van een anesthesieapparaat voor de operatiekamer, een apparaat dat nodig is om oude en versleten apparaten te vervangen. Door de coronamaatregelen mogen wij nu niet maandelijks collecteren in het centrum van Rotterdam. U kunt ook dit project financieel steunen. Geef aan of u wilt doneren voor de corona-actie of voor het anesthesieapparaat. 

Stichting Palestina is ANBI erkend; uw giften zijn aftrekbaar voor de belastingdienst

Anita Risseeuw
30-08-2020 12:57

# Lopen voor Gaza:

Steun de actie van Enes Yigit van Denk die dit weekend in juli loopt van Rotterdam naar Amsterdam om geld in te zamelen voor het ziekenhuis in Gaza! 

Anita Risseeuw
31-05-2020 17:50

We hebben goed nieuws ontvangen van Wilde Ganzen, de goededoelenorganisatie die ons ook al steunde met ons project voor de zonnecollectoren voor het Ziekenhuis in Gaza en ook ons huidige project voor de aanschaf van een anesthesieaparaat, ook voor het ziekenhuis in Gaza.

Wilde Ganzen verdubbelt nu onze opbrengts voor de noodhulp voor het ziekenhuis om de coronapandemie te bestrijden.

Hartelijk dank, Wilde Ganzen

 

 

Anita Risseeuw
19-05-2020 18:24

We hebben bijna een bedrag van € 5000 opgehaald met deze geefactie. Heel hartelijk bedankt allemaal. Van de eerste gift die we naar het ziekenhuis hebben gestuurd, hebben we foto's ontvangen. Deze foto's zijn geplaatst op de facebookpagina van Rotterdam voor Gaza. 

 

Anita Risseeuw
28-04-2020 11:26

Wat een hoop gulle donateurs die hart hebben voor de Palestijnse zaak! Dat doet ons deugt. Op dinsdag 28 april is het streefbedrag van € 2500 gehaald.

Maar dit betekent niet dat we er nu mee stoppen, ook na het behalen van het streefbedrag kan de actie gewoon doorgaan. Want hoe meer geld we ophalen des te meer kunnen we het ziekenhuis helpen om materialen, middelen en apparatuur aan te schaffen dat dringend nodig is om de gezondheidszorg voor bevolking in Gaza nog enigszins op peil te houden. Dus iedereen bedankt, maar we gaan door! 

dakje met Geef-logo
€ 6.063 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
101%
181

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Anita Risseeuw

€ 6.063,50 opgehaald