OK
×

HondVeiligNederland; dat willen we toch allemaal?

U kunt helpen om Nederland weer HondVeilig te maken! Wij van Stichting Alert helpen in risicovolle situaties, maar kunnen dat alleen met uw hulp!HondVeiligNederland, de naam zegt het al; Wij streven naar een hond veilig Nederland waarbij elke hond en alle inwoners veilig zijn voor honden. We zijn er dus niet alleen voor honden, maar ook voor hondeneigenaren en mensen die geen eigen hond hebben maar wel vaak met honden in aanraking komen (bijvoorbeeld beroepsmatig, op straat of bij familie of vrienden).  Iedereen wil graag veilig kunnen leven. Helaas zien we daar waar risicovolle situaties ontstaan ook vaak gebrek aan financiele middelen om professionele hulp in te schakelen. Ook dan willen we graag helpen! We doen dat vrijwillig, maar hebben wel kosten. Er moet naar de locatie toe gereden worden, zo'n hond moet  soms ook onderdak krijgen. (Dat kan niet altijd bij ons). Het dier moet naar de dierenarts voor onderzoek en soms volgt euthanasie wanneer blijkt dat de hond te gevaarlijk is. Indien de risicovolle situaties blijven bestaan omdat niemand helpt, blijft Nederland geconfronteerd worden met onnodige bijtincidenten. Dat willen we toch niet ? Wij willen een HondVeiligNederland bereiken door:

  • er te zijn voor honden die nergens terecht kunnen. Waar asiels of opvangcentra's opvang weigeren en dierenartsen niet willen euthanaseren. Waar kan de (vaak wanhopige) eigenaar dan nog aankloppen?   Wij zorgen dat er in risicovolle situaties een veilige oplossing komt met oog voor het welzijn van alle betrokkenen.
  • voorlichting over hondengedrag te geven. Dat kan een grote bijdrage leveren aan veilig omgaan met honden.
  • honden zowel op gezondheid als op gedrag te testen. Honden die pijn lijden zijn onvoorspelbaarder. Zeker als de eigenaar niet weet dat de hond pijn lijdt.
  • verlossen van lichamelijke of psychishe pijn bij honden. Totdat ze pijnvrij zijn, zijn ze niet veilig herplaatsbaar. Dat moet eerst opgelost of in elk geval beheersbaar gemaakt worden.
  • honden in groepen op te vangen indien wij geloven ze na training veilig te kunnen herplaatsen. Helaas nu slechts op keline schaal door plaatsgebrek. 
  • eigenaren geen honden mee te geven waar we niets van af weten.  De risico's horen bij ons als professionals te liggen en niet bij de nieuwe eigenaar. Wij moeten achterhalen wat wel en niet kan met de hond.
  • de honden in groepsopvang in huiselijke omgeving op te vangen. Dat maakt dat wij weten hoe de honden reageren op andere honden. Wij weten hoe ze reageren op bezoek, gaan met ze straat op etc. 
  • andere opvangcentra te helpen middels onze specialistische kennis. 
  • een telefonische hulplijn voor collega's met prangende vragen.
  •  collega opvangmedewerkers, trainers, gedragstherapeuten te trainen zodat Nederland  hond veiliger wordt. 

HondVeiligNederland is een project van Stichting Alert Hondenopvang. HondVeiligNederland werkt landelijk.  

Helpt u ons te groeien?  Zodat onze druppel op de gloeiende plaat zich kan uitbreiden en we samen meer en meer het verschil kunnen maken. Uw bijdrage telt!

T. van Niekerk aan teamlid Stichting Alert hondenopvang- en trainingscentrum

€ 10

25-01-2022

dakje met Geef-logo
€ 10.010 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 75.000
waarvan € 10 via Geef.nl
13%
1

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×