OK
×

Herstart ondernemingen: help de vrouwen door de crisis

Dankzij de COVID-19 donaties hebben we inmiddels ruim 2.600 vrouwen kunnen helpen met voorlichting, hygiëne en voedselpakketten!  Dat is goed nieuws, maar helaas duurt de schrijnende situatie van veel vrouwen en onze lokale partners voort. Nieuwe initiatieven zoals omscholingstrajecten zijn nu noodzakelijk.  

COVID-19 heeft geleid tot de grootste economische crisis sinds de tweede wereldoorlog. Vooral de allerarmsten worden hard geraakt. Maar de crisis heeft nog een keerzijde: vrouwen blijken twee keer meer kans te hebben hun werk te zijn kwijtgeraakt. Denk aan de vrouwen in de kledingfabrieken in India en Bangladesh, of de vele Aziatische vrouwen met een verkoopstalletje die geen inkomen meer hebben omdat markten niet zijn toegestaan.

Hulp bij omscholingstrainingen

Ook in deze buitengewone omstandigheden blijven wij als Microkrediet voor Moeders onze vrouwen ondersteunen. Met training & omscholing helpen wij bij de heropstart van hun bestaande of nieuwe onderneming.  We starten de komende periode met een pilot in Vietnam waar vrouwen een duurzame landbewerkingstraining krijgen, omdat de prijzen voor kunstmest door COVID zodanig sterk zijn gestegen dat ze nauwelijks een inkomen overhouden. Maar ook de vissersvrouwen in India hebben hulp nodig en de vrouwen in Indonesië waar de schoenenproductie volledig plat is komen te liggen.  

Onze lokale parters zorgen ervoor dat uw bijdrage rechtstreeks bij de vrouwen terecht komt zodat direct impact gecreëerd kan worden en gewerkt kan worden aan een structurele aanpak.

Stel een vraag aan de actievoerder

0/255

Deze website wordt beveiligd door reCAPTCHA. De Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn hierop van toepassing.

dakje met Geef-logo
€ 814 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 10.000
8%
13

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×