OK
×
Actievoerder
Kleine Denkers

Help ons "Gijs Gekko" waar te maken; een boekje met een doel

Afstand houden en even niet naar school, hoe leg je dat uit aan peuters en kleuters? Als moeders (van zoontjes van drie en vier jaar) ondervonden wij, dat dit niet makkelijk is. De behoefte ontstond om Corona bespreekbaar te maken. Niet inhoudelijk over het virus, maar op een manier, die aansluit bij de belevingswereld en de vragen en onzekerheden, die leven in de koppies van deze kleintjes.

Kleintjes voelen de onrust
Andere ouders, maatschappelijk werksters, een kinderpsychologe en adviezen van o.a. de kinderombudsman en Unicef bevestigden het belang van praten over wat er gebeurt. Kinderen voelen de zorgen en onrust van ouders en kunnen deze snel op zichzelf betrekken. Gevoelens van verdriet, angst, boosheid en teleurstelling lopen door elkaar en een driftbui of ander gedrag is vaak het gevolg van een achterliggende emotie, die een kind niet kan uiten.

Gijs helpt met liefde 
Om die reden zijn we gestart met het creëren van Gijs Gekko. Een fijn boekje dat een ingewikkeld onderwerp als een pandemie makkelijk(er) bespreekbaar maakt. En wat vooral aandacht besteedt aan het creëren van openheid en vertrouwen. In samenwerking met een zeer getalenteerde illustrator is Gijs met veel liefde tot leven gebracht en is er een boekje tot stand gekomen wat ouders helpt, maar wat vooral ook leuk is voor de kleintjes. We hopen hiermee veel mooie voorleesmomentjes te creëren.

Hulp aan andere kindjes
Daarnaast hopen we ook veel andere kindjes te kunnen helpen. Een deel van de opbrengst van de boekjes gaat daarom naar Stichting het Vergeten Kind. Want helaas zijn er ook veel kinderen voor wie corona dubbel zo moeilijk is.

Een boekje voor jou?
Help JIJ ons de start van deze boekjes mogelijk te maken? We zijn heel blij met elke bijdrage. Maar mocht je 15 euro of meer doneren, dan krijg je Gijs Gekko “Een knuffel op afstand”, zodra het boekje gedrukt is, thuisgestuurd. We sturen je een e-mail voor je adres gegevens.

Heel erg bedankt voor je hulp!

Groeten,

Lenneke, Bianca en Peter

M. Guldemond aan teamlid Kleine Denkers

Waanzinnig leuk!

€ 15

Vandaag

E. Lageveen aan teamlid Kleine Denkers

€ 20

Vandaag

M. van der Padt aan teamlid Kleine Denkers

Veel succes!!!!

€ 15

Gisteren

P. van Haaren aan teamlid Kleine Denkers

Heel veel succes met jullie boek!

€ 15

Gisteren

R. den Butter aan teamlid Kleine Denkers

€ 15

3 dagen geleden

J. Busscher aan teamlid Kleine Denkers

€ 15

3 dagen geleden

J. Van Delden aan teamlid Kleine Denkers

€ 20

3 dagen geleden

Anoniem aan teamlid Kleine Denkers

€ 10

3 dagen geleden

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
dakje met Geef-logo
€ 2.965 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 4.500
65%
137

donaties

6

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Kleine Denkers
Kleine Denkers

€ 2.965 opgehaald