OK
×

Help ons mee een schisis kliniek te bouwen!

Kijk eerst naar ons fantastische korte animatievideo dat goed weergeeft wat ons doel is.

Tess Unlimited Algemeen

Sinds 2008 heeft Tess Unlimited meer dan 1500 Guatemalteekse kinderen geholpen aan hun schisis. Deze medische aandoening is een aangeboren afwijking, die zich manifesteert als een vervorming in het gezicht: een opening in de bovenlip en het gehemelte. Het merendeel van onze patiënten zijn van inheemse families uit landelijke gebieden en het leven van een kind met een gezichtsvervorming in deze families is extreem moeilijk. Door het ontbreken van hygiëne in arme gebieden, lopen ze meer risico op infecties en het risico op (extreme) ondervoeding is groot. Educatie, psychische gezondheid en sociale omstandigheden spelen ook een rol, omdat kinderen met schisis vaak gestigmatiseerd worden. De schisis veroorzaakt spraakproblemen, wat er weer voor zorgt dat kinderen zich geïsoleerd voelen en extreem afhankelijk zijn van hun familie en naasten. Ze worden geconfronteerd met eventuele afwijzing van ouders, familieleden en de gemeenschap, gaan vaak niet naar school en het vinden van een baan is problematisch. Daarnaast is het moeilijk om vriendschappen te sluiten en betekenisvolle relaties aan te gaan. Door de vele problemen in het huidige gezondheidszorgsysteem in Guatemala, is Tess Unlimited een belangrijke hulpbron voor patiënten, die geboren zijn met schisis en een belangrijke schakel tussen patiënten en buitenlandse medische teams.

De aanpak van Tess Unlimited is uniek, omdat we voor de pro-operatieve voeding zorgen, die nodig is om er voor te zorgen dat de kinderen gezond zijn voordat ze een schisis operatie ondergaan. Daarbij werken we samen met zeer gespecialiseerde buitenlandse medische NGO’s (Niet-Overheidsorganisaties), die wij zorgvuldig gescreend en geselecteerd hebben op hun jarenlange ervaringen op vakkundige kennis met betrekking tot het uitvoeren van schisis operaties.

Met onze criteria voor zorgkwaliteit en operatieresultaten, heeft Tess Unlimited al vele kinderen in Guatemala kunnen helpen. 

Waarom willen we een eigen kliniek bouwen?

●       Door grotere bekendheid van onze werkzaamheden hebben we op dit moment een groeiende wachtlijst met patiënten (+/- 500 patiënten). Op dit aanhoudende tempo zullen we in het huidige systeem steeds meer patiënten op de wachtlijst krijgen.

●       Er is onvoldoende beschikbaarheid bij plaatselijke ziekenhuizen en de standaard voor hygiëne en kwaliteit zijn beneden acceptabele criteria. Daarnaast zijn de kosten voor de toegang tot deze ziekenhuisfaciliteiten aanzienlijk hoog.

●       Voor onze medische missies zijn er weinig ziekenhuisvoorzieningen beschikbaar, waardoor we gebruik moeten maken van faciliteiten op meer afgelegen gebieden waar onvoldoende huisvestingsopties zijn voor het volledige medische personeel. Logistiek is dit zeer ingewikkeld. Niet alleen de huisvesting maar daarbij het coördineren van het vervoer van patiënten en het personeel is zeer problematisch.  

●       In Guatemala zijn geen openbare faciliteiten, die gewijd zijn aan schisis (alleen dure privéklinieken) en er is gebrek aan gekwalificeerde schisis chirurgen. 

Wat hebben we nu?

Tess Unlimited bezit een stuk land met gebouw (2-verdiepingen 328 m2) . De huidige faciliteit is een multifunctioneel gebouw, geschikt voor logopedie, melktrainingprogramma en administratieve doeleinden. Onze huidige visie is om dit gebouw om te bouwen tot een volledig functionele chirurgische kliniek. De kliniek zal bestaan uit; 2 operatiekamers, 1 sterilisatie ruimte, 1 PACU ((post-anesthesiezorgeenheid), 3 ziekenzalen met een totaal van 10 bedden, 1 apotheek, 1 opbergruimte en een kantoorruimte. 

Welke mogelijkheden zijn er om te doneren?

Om de huidige lokatie te verbouwen tot een volledig functionele kliniek hebben we € 105.000 nodig. De donaties voor de inrichting van de kliniek hebben we al reeds opgehaald!

Bakstenen!

Doneer 1, 100, 1000 of meer bakstenen om de lokatie te verbouwen! 1 baksteen kost € 1,-.

Vierkante meter!

Doneer 1 vierkante meter van de kliniek! 1 vierkante meter kost € 320,-.

Operatiekamer in jouw naam!

Je kunt ook één van de operatiekamers volledig sponsoren en dan noemen wij de operatie kamer naar jouw, jouw bedrijf of naar iemand anders. Wat jij wenst! (we hebben 2 operatiekamers nodig voor de kliniek).

1 operatie kamer € 10.000

-------------------------------------------------------------------------------------

Indien u ons uitgebreid project plan wenst te ontvangen of vragen heeft dan kunt u mailen naar tessa@tessunlimited.com.

Anoniem
dakje met Geef-logo
opgehaald van
1%
2

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze actie gaat naar:

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze actie