OK
×

Help mij beter horen

Ik ben Inge, 36, moeder van 2 jonge kinderen. In mijn tienerjaren belandde ik in een rolstoel. Met heel veel hard werken en revalideren ben ik weer mobiel en lopend geworden. Helaas was dat nog niet alles; ik kreeg 10 jaar geleden steeds meer gehoorproblemen. De afgelopen anderhalf jaar is mijn gehoor ernstig achteruit gegaan en heb ik hoortoestellen nodig.

Nu is het probleem dat de zorgverzekering alleen bepaalde toestellen vergoed. Je hebt 5 categorieën toestellen en ik zit in de zwaarste categorie.

 Sinds maart ben ik toestellen aan het testen, maar bij de toestellen die vergoed worden heb ik het probleem dat ik:

a. er nog steeds niet goed mee kan horen. Ik kan mijn zoon bijvoorbeeld niet verstaan als we op straat lopen, als er ook maar iets bijgeluid is heb ik problemen met verstaan.

b. knettergek word van alle herrie die via de toestellen binnenkomt, waardoor ik halverwege de dag veel hoofdpijn krijg. Dit komt omdat al het geluid wordt versterkt en er minder filters op zitten en mijn eigen oren niet meer goed kunnen filteren.

 Nu heb ik deze zomer ook hoortoestellen uit de vrije markt geprobeerd. En dit was echt een verademing; er is dus wel een hoortoestel waarmee mijn gehoor stukken beter is en die voor mij versterkt wat ik wel moet horen en verstaan, maar bijgeluiden weg filtert. Ik kon mensen er veel beter mee verstaan in allerlei situaties, ook als er bijgeluid is. Nu ben ik bij het audiologisch centrum geweest en daar zeggen ze ook dat ik eigenlijk die toestellen uit de vrije markt nodig heb, maar dat het eigenlijk ondoenlijk is om die vergoedt te krijgen, omdat het bijna onmogelijk is om te bewijzen met wetenschappelijke tests dat die werkelijk beter zijn. Dus tja, ze zijn werkelijk beter voor me, maar de prijs van dat geintje is ruim €4100,00 en dat hebben we niet.

 We hebben gekeken of we een lening kunnen krijgen, maar daar hebben we financieel de ruimte niet voor. Aan de andere kant heb ik het heel hard nodig en sta ik momenteel met de rug tegen de muur. Dus tja, wat is wijsheid?

 Omdat ik in mijn jeugd in een rolstoel heb gezeten en lichamelijke beperkingen heb, ontvang ik een Wajong uitkering. Ik heb sinds ruim een jaar een eigen webshop, die steeds beter gaat lopen en doe ontzettend mijn best om volledig zelfstandig mijn brood te (gaan) verdienen. Helaas zorgen de huidige gehoorproblemen er ook voor dat ik minder kan werken en minder hard aan mijn bedrijf kan bouwen omdat ik gewoon de energie niet heb na een aantal uren ongefilterde geluidsinput. Bovendien kan ik mijn leveranciers en klanten moeilijk verstaan tijdens telefoongesprekken.

Vooral het feit dat er wel degelijk hoortoestellen zijn die me kunnen helpen, maar ze niet kan kopen omdat we de financiële middelen niet hebben, bezorgt me veel frustratie en twijfels.

 Ik zou zo graag onafhankelijk van een uitkering mijn inkomen willen genereren. Hoortoestellen zouden hier een enorme bijdrage aan kunnen leveren. Daarnaast zorgen ze ook voor een betere sociale interactie met zowel mijn gezinsleden als anderen. Willen jullie me helpen? Een kleine bijdrage kan het verschil al maken. Dank je wel!

Anoniem

€ 50

04-12-2020

Anoniem

€ 15

30-11-2020

Anoniem

€ 10

28-11-2020

G. 1950 Matchless

Succes

€ 10

27-11-2020

Anoniem

€ 10

27-11-2020

Anoniem

€ 10

27-11-2020

Anoniem

€ 25

26-11-2020

Anoniem

€ 5

26-11-2020

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
dakje met Geef-logo
€ 3.060 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 4.000
76%
174

donaties

1

dag te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: SFF.Janssens

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Inge Janssens-Martens

€ 3.060,50 opgehaald