OK
×

Help mee om Lemmer in het licht te zetten

De Hervormde Kerk, de Lemster Toer, de Flevobrug en de Blokjesbrug worden in 2020 aangelicht

LEMMER - Eén lichtpuntje verdrijft elke duisternis en met uw bijdrage kunnen wij als stichting Oud Lemmer en ondernemers in Lemmer ons mooie centrum letterlijk in het LICHT zetten met als doel de sociale cohesie te versterken en ons centrum aantrekkelijker te maken voor inwoners, gasten en toeristen om te verblijven en te besteden.
Dat is wat de werkgroep “We zetten Lemmer in het Licht” wil bereiken.
Een project opgezet door Stichting Oud Lemmer en de Ondernemers Vereniging Lemmer (OVL) om Lemmer in het licht te zetten.

We willen het centrum nog gezelliger maken. Met name in de wintermaanden, wanneer de dagen langer en donkerder worden, willen we extra gezelligheid toevoegen aan het centrum. Het idee voor de bruggen ontstond door een werkgroep van de OVL. Tegelijkertijd had Stichting Oud Lemmer een plan om "de Lemster Toer", ons icoon, en het kerkschip van de Hervormde Kerk rondom, opnieuw te verlichten. Uiteraard duurzaam en in de meest besparende LED-verlichting die op de markt is.
We willen hiermee een gezelliger centrum creëren voor onze inwoners en toeristen, zodat men langer in het centrum wil verblijven. Dit versterkt de sociale cohesie en hiermee wordt het voor- en naseizoen verlengd. Daarbij is het een mooie aanvulling op de wandelroutes langs de monumentale panden en "het Rondje Dok”.

Om de investering te kunnen doen heeft de werkgroep i.s.m. de Gemeente de Fryske Marren, het Iepen Mienskip fûns, diverse instanties en instellingen aangeschreven waardoor ¾ van de investering al binnen is.
Om het laatste bedrag binnen te krijgen “verkoopt” de werkgroep symbolische meters verlichting. Een meter duurzame LED-verlichting voor €150,-

Een ander bedrag mag natuurlijk ook.

Voor vragen over dit project kan u mailen met info@oudlemmer.nl.

Deze bedrijven, organisaties en openbare instellingen gingen u voor:
Iepen Mienskips fûns, Gemeente de Fryske Marren, Hervormde Kerk, Stichting Oud Lemmer, Stichting LE 50, Ondernemersvereniging Lemmer, VVBL Lemmer, IJsvereniging Lemmer, Stichting Horeca Lemmer, donaties en crowd - funding, Stichting Dorpsbehoud Lemsterland, RABO Bank Lemmer, Stichting Heloma en de Stichting Meindersma Sybenga (in willekeurige volgorde).

 

Anoniem aan teamlid Stichting Oud Lemmer

€ 10

10-12-2019

dakje met Geef-logo
€ 10 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 17.750
0%
1

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:

Delen

Aan wie wil je doneren?
×