OK
×
Actievoerder
Ria Kuurman

Help katten van Curaçao - Net als Dierenhulp zonder Grenzen

Willemstad - Curaçao

Maak kennis met Katten van Curaçao! Gevestigd op het zonnige eiland Curaçao in de Nederlandse Cariben. De Nederlandse Mariëtte probeert sinds 2014 katten een tweede leven te geven en tevens wil ze het TNR programma onder aandacht te brengen, Trap-Neuter-Release. 

Op Curaçao zijn veel zwerfdieren en zij de wel een thuis hebben zwerven vaak ook rond, katten en honden.    

Mariëtte heeft altijd ca.  200 katten ( kittens en volwassenen ) onder haar hoede, elke dag zijn er wel nieuwkomers. Helaas kan Mariëtte niet meer opnemen, ze wil wel maar ze heeft geen plek meer en al deze katten moeten ( medisch ) verzorgd en gevoerd worden. Bewoners van het eiland accepteren katten om  muizen en ratten te vangen, maar …. ze laten de dieren niet steriliseren.  Dan bellen ze op dat  katten opgehaald moeten we worden, ze zijn “allemaal” aan komen lopen. Maar wij weten allemaal hoe snel een populatie zich vermeerderd.

Katten worden maar weinig bemiddeld, pas als er weer een paar geadopteerd worden kan een katje weer opgenomen worden. Maar je zal de keuze maar moeten maken, welke wel of welke niet!

Mariëtte heeft hulp nodig! Noodzakelijke hulp! Als zij de katten niet helpt, wie doet het wel?

We hebben de laatste maanden veel gelezen en gepubliceerd over het zwerfdieren probleem op het tropische eiland. En dat terwijl Curaçao  een land is binnen het Koningrijk der Nederlanden.

Mariëtte werkt 16-18 uur per dag, haar dag begint terwijl iedereen zich nog eens lekker omdraait in bed. Zeven dagen in de week!

Om de katten te helpen moeten wij Mariëtte helpen, help jij ook mee?

Rekeningen lopen op, net als het aantal zwerfdieren op Curaçao.

De nood wordt hoger, € 150  is reeds overgemaakt naar Curaçao

Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal logo 2

Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal

WAT IS EN DOET STICHTING DIERENHULP ZONDER GRENZEN INTERNATIONAAL?

DZG is een onafhankelijke organisatie voor kansarme dieren.

Sinds 2004 heeft de organisatie veel dieren kunnen helpen uit en in het buitenland, maar ook enkelen in het binnenland. Want zoals de naam al zegt, het helpen van dieren houdt niet op bij een landsgrens.    

Het hoofddoel  van de organisatie is het verbeteren van leefomstandigheden van dieren waar nodig. Daartoe worden dieren in Europa en daarbuiten  geholpen door deze te voorzien van nodige  (  medische )  verzorging en basisbehoeften.

Ooit begonnen met het helpen op één plek in Spanje, volgden hierna al snel meer organisaties in dat land en daarbuiten die om hulp vroegen. Nu helpt DZG op meerdere plekken in de wereld, op diverse manieren. Elk project op haar beurt heeft hulp nodig, maar het is voor dezelfde doelgroep; dieren in nood, overal op de wereld.   

De mening van DZG is dat het eigenlijk  onverantwoord is om als stichting je alleen te richten op adopties van honden en katten, dit lost het probleem niet op. Honden en katten worden nog steeds massaal gedumpt, mishandeld, etc., ze worden niet gecastreerd/gesteriliseerd en in de meeste gevallen geven de autoriteiten niet thuis als hulp gevraagd wordt. Dierenwelzijn staat in veel landen niet op de agenda, staat het daar wel op dan zeker niet hoog.

In veel landen vindt veel dierenmishandeling plaats. Dit gebeurt soms uit onmacht en/of onwetendheid, maar nog meer vanuit een gedachte dat een dier toch maar “een ding” is zonder gevoel. “Een ding” waarmee je kunt doen wat je wilt. In Spanje bijvoorbeeld worden honden opgehangen, levend verbrand, achter auto’s aangesleept. In Griekenland sterven dieren o.a. een gruwelijke en langzame  dood door vergiftiging. In Liberia worden dieren gevangen, verkocht of gegeten. Dit zijn maar een paar voorbeelden van wat dieren kan gebeuren.

Niet alleen te adopteren dieren, zoals honden en katten, zijn slachtoffer van de mens. Want laten we eerlijk zijn, mensen nemen niet altijd hun verantwoording m.b.t. het welzijn van dieren. Dieren zoals hoefachtige, landbouwdieren, ( half ) apen, beren, kangoeroes, schubdieren, vogels, reptielen en zo kunnen we een heel lange lijst maken.  

DZG ziet het als haar taak hulpprojecten in het buitenland op weg te helpen en financieel te ondersteunen met hulp van donaties. Af en toe wordt de vraag gesteld of DZG al ( bijna ) overbodig zijn? Nee, zeer  zeker niet, de stichting houdt en hield zich al niet alleen bezig met adopties, zij probeert ook steun te geven op andere vlakken.

Hoe zal de toekomst van St. Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal er uit kunnen zien? Zij  moeten en willen dieren blijven helpen. Daartoe  voelen zij zich nog steeds verplicht. DZG heeft  met de hulpprojecten een goede band opgebouwd en zij moet ook deze verantwoordelijkheid blijven nemen. Het aantal dieren zal gereduceerd moeten worden, makkelijker gezegd dan gedaan zult u denken,  daar is ook DZG  zich terdege van  bewust.Wij hebben uw/jouw hulp nodig, financiële hulp.

Dierenhulp zonder Grenzen is een onafhankelijke organisatie die volledig afhankelijk is van donaties en giften. De stichting draait volledig op vrijwilligers, die worden aangestuurd door een bestuur. 

Binnen de stichting is ook altijd behoefte aan vrijwilligers. Hebt u belangstelling voor één van de vrijwilligersfuncties? Kijkt u dan op dierenhulpzondergrenzen.com of op facebook.com/dierenhulpzondergrenzen

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 242 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 5.000
4%
11

donaties

354

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Ria Kuurman

€ 242 opgehaald