OK
×

Help Jacolien met een Assistentiehond

Update januari 2022:

Ondanks dat letterlijk álles anders verliep dan gedacht, heeft Jacolien in mei 2021 een pup gekregen. Ze noemt hem JOY. Sinds september 2021 woont Joy bij Jacolien. De training is ook al gestart. Al gaat het het eerste jaar van de pup vooral nog om de basisvaardigheden. Maar als hij zijn hulphonden-dekje om heeft, mag hij wel al overal mee naar binnen. Hij moet alle situaties leren kennen. Taken die Joy o.a. zal gaan hebben voor Jacolien zijn: bijstaan in paniek- en angstaanvallen en boosheid, blokken als mensen te dicht bij komen, medicatie aangeven, mee gaan naar afspraken en mee reizen met het OV. Verder zal hij helpen om structuur te houden, rustiger te zijn en zal ze niet in haar eentje de therapieën hoeven handelen. Het grote voordeel van zo’n hond is namelijk dat hij overal mee naar binnen mag. En het is super mooi om te zien hoe graag Joy leert en hij leert snel. Hij is helemaal gericht op Jacolien. Ook bij Jacolien zien we dat het goed is dat ze aandacht moet geven aan Joy. Ze is niet meer alleen. En ze heeft enorm veel plezier met Joy. 

 

Helpt u mee om Jacolien en Joy tot een goed team te maken? Alvast bedankt!

Vindt u het leuk om het proces te volgen? Dat kan in deze Facebookgroep: https://www.facebook.com/groups/361788918515457 en sinds kort ook op Instagram: https://www.instagram.com/joythegoodboy_21/ 

 

Jacolien Bergsma (26) woont begeleid en heeft de diagnose ASS (autisme spectrum stoornis). 

Haar leven verloopt best moeizaam. Pas op haar 18e (na de havo) kreeg ze de diagnose ASS. Tot die tijd wist ze het te verbergen. Daarna volgden onder andere een paniekstoornis, sociale angststoornis, een burn-out en twee keer een depressie.

 Sinds 2020 heeft ze de juiste hulp vanuit de GGZ. Maar ze zou ook graag dagelijkse hulp willen, in de vorm van een assistentiehond. Wij geloven dat die haar wel eens meer zou kunnen helpen dan al die therapieën bij elkaar. 

Voor de training zelf zal ze € 20.000 bij elkaar moeten zien te krijgen. Want deze training wordt niet vergoed door de zorgverzekering of WMO/Gemeente.

Omdat wij hier volledig achter staan en geloven dat dit haar heel erg helpen kan om, naast haar therapie, haar leven weer op te pakken, en dus zelfstandig te kunnen wonen en werken, willen we haar erbij helpen.

Stel een vraag aan de actievoerder

0/255

Deze website wordt beveiligd door reCAPTCHA. De Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn hierop van toepassing.

dakje met Geef-logo
€ 14.372 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 20.000
waarvan € 6.361,49 via Geef.nl
71%
214

donaties

216

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: J. Lantinga-Baron

Delen

Aan wie wil je doneren?
×