OK
×
Actievoerder
Mariam Schafer

Help het Dar Essalam Ziekenhuis in Khan Younis

(English summary below.)

Vanaf de Dag van het Land op 30 maart tot de Nakba-herdenking op 15 mei zullen inwoners van Gaza uit protest in een tentenkamp langs de oostelijke afzetting van de Gazastrook verblijven. Israel zet snipers in om de demonstranten te ontmoedigen. Het aantal doden en gewonden loopt snel op en niemand blijft gespaard, zelfs journalisten niet. Een van de journalisten, Yaser Murtaja, werd doodgeschoten bij Khuza'a bij Khan Younis terwijl hij aan het werk was.

In de Gazastrook is overal tekort aan. Ziekenhuizen staan nu zelfs meer dan normaal onder druk en voorraden zullen snel slinken. Een van die ziekenhuizen, het Dar Essalam Ziekenhuis, bevindt zich in Khan Younis waar de protesten hevig zijn en waar veel slachtoffers vallen.

Deze geldinzameling is bedoeld om geld op te halen voor medicijnen en andere middelen die nodig zijn voor de behandeling van demonstranten die slachtoffer worden van de Israelische agressie.

Deze actie is gekoppeld aan rekeningnummer NL94INGB0006360364 van Stichting Palestina. Stichting Palestina, Rotterdam voor Gaza en andere organisaties in Nederland zamelen al jaren geld in voor zonnecollectoren waarmee het Dar Essalam Ziekenhuis in Khan Younis een eigen energievoorziening bouwt op het dak van het ziekenhuis.

-------- English summery:

We aim to raise money for the Dar Essalam Hospital in Khan Younis. Hospitals in the entire Gaza strip are having a hard time staying supplied, but with the recent Israeli aggression this has become an even harder task than usual. The Dar Essalam Hospital is close to the fence were Israeli snipers shoot at protesters and journalists. Support the hospital by donating money to the Palestina Foundation in Rotterdam through this site. This foundation is already engaged in activities supporting the hospital for years, so your donations will be delivered right where you want them: directly at the hospital.

Anoniem aan teamlid Mariam Schafer

€ 10

18-05-2021

J. Lamfers aan teamlid Mariam Schafer

€ 30

23-08-2018

L. Wilmink aan teamlid Mariam Schafer

€ 10

19-07-2018

Anoniem aan teamlid Mariam Schafer

€ 30

14-06-2018

Anoniem aan teamlid Mariam Schafer

€ 55

14-06-2018

Anoniem aan teamlid Mariam Schafer

€ 20

13-06-2018

Anoniem aan teamlid Mariam Schafer

€ 10

11-06-2018

Anoniem aan teamlid Mariam Schafer

€ 25

23-05-2018

1
2
3
4
5
dakje met Geef-logo
€ 1.845 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 3.000
61%
39

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: Stichting Palestina in Rotterdam

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Mariam Schafer

€ 1.845 opgehaald