OK
×
Actievoerder
Villa Gewoon Bijzonder

Help een woning bouwen voor ernstig gehandicapte jongeren

De uitdaging:

Villa Gewoon Bijzonder is een door ouders opgerichte stichting die een kleinschalige woonvoorziening creëert voor hun zeer ernstig gehandicapte kinderen. We willen dat het bijna net zoals thuis is. "Gewoon": we willen dat onze kinderen dezelfde liefde, aandacht en zorg op maat krijgen als hun ouders ze thuis geven. "Bijzonder": de bewoners hebben zeer intensieve en complexe zorg nodig, wat niet mogelijk is in de reguliere zorg. Het geld voor de vaak ingewikkelde, medische en zeer intensieve zorg wordt geregeld via de Persoons Gebonden Budgetten van de bewoners. 

De zeer ernstig gehandicapte bewoners hebben behoefte aan extra ruimte, hulpmiddelen, (brand)beveiligingsvoorzieningen, videobewakingsapparatuur ivm ernstige epilepsie enzovoort. Dit maakt de huisvestingskosten van VGB te duur om volledig te betalen van de inkomens van de toekomstige bewoners. VGB zamelt daarom geld in, veel geld!.

De verwachte investeringskosten voor het bouwen en inrichten van het huis bedragen 2,5 miljoen euro. Dit zal worden gefinancierd via een bankhypotheek van € 1.500.000 en een sociale lening van € 600.000. Deze leningen worden afgelost via de huurinkomsten. Het gat in de begroting bedraagt € 400.000 en willen we ophalen door donaties.

Elke donatie wordt daarom zeer op prijs gesteld

 

Meer info:

www.villagewoonbijzonder.nl

of volg onze social media!

 

 

Van der wouden bestratingen

Heel veel zegen!

Gisteren
Anoniem
Gisteren
J. Verschoor

Veel succes met het realiseren van jullie woning!

Gisteren
Y. Hekkert

Heel veel succes met de bouw. Als jullie hulp nodig hebben horen we het graag!

1
dakje met Geef-logo
opgehaald van
1%
30

donaties

361

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar:

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie