OK
×
Actievoerder
Hans Baaij

Help de redders van Hector het hangbuikzwijn

Hector het hangbuikzwijn was deel van een failliete boedel en zou vorig jaar een spuitje krijgen als niemand hem een nieuw thuis zou geven. Varkens in Nood deed een oproep tot hulp en jawel, de lieve eigenaren van Erve Knots namen hem op in hun varkensparadijsje. Eind goed, al goed, zo leek het.

Helaas was er een onverwachte wending: de woordvoerster van de NVV diende een klacht in bij de NVWA omdat Hector niet over een officiële registratie beschikte. Het vervoer verliep daardoor – strikt bureaucratisch gezien – niet volgens de regels.

Inmiddels is het zover: er moet betaald worden. Een eerste som van €850,- is nodig om een strafblad te voorkomen. Er kan ook nog een boete volgen voor het niet correct registreren van de hobbyvarkens.

En er is nog een tweede onvoorziene kostenpost: Hector was veel te dik, sleepte met de buik over de grond en moest daarom (na een tijdje diëten) een buikwandcorrectie ondergaan. Ook waren zijn hoefjes slecht onderhouden. Enkele langdurige operaties waren nodig om Hector weer gezond en fit te maken. Dankzij dierenarts Peter Klaver, die deels in zijn eigen tijd Hector heeft geholpen, kan Hector nu weer goed lopen. Toch lopen de gezondheidskosten inmiddels aardig op.

Kortom, Erve Knots kan wel wat hulp gebruiken. Ze namen Hector liefdevol op en vragen niet om steun. Maar Stichting Varkens in Nood en de Hobbyvarkenvereniging vinden dat ze niet zelf voor de kosten op moeten draaien. Help jij ons mee? 

Er zijn nog geen updates geplaatst door de actievoerder(s).
dakje met Geef-logo
€ 3.413 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
170%
238

donaties

0

dagen te gaan

De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Hans Baaij

€ 3.413,34 opgehaald