OK
×
Actievoerder
Jos Wietses

Help 78 weeskinderen in Oeganda de Corona-crises door

In 2019 ondersteunden wij een school in Oeganda bij het opzetten van een schoolmoestuin tbv goede plantaardige voeding voor de kinderen. Ook in Oeganda heeft het Corona virus toegeslagen en is er een lockdown ingesteld door de regering. Alle scholen zijn inmiddels een 2e periode van 30 dagen ingegaan dat ze niet open mogen. Voor deze school heeft dit verstrekkende gevolgen voor de voedselvoorziening van de 78 weeskinderen die daar permanent verblijven. Gelukkig is er de moestuin maar deze kan niet volledig voorzien in de voedselbehoefte van de kinderen. De tuin biedt groente maar het mais en de bonen zijn pas begin maart ingezaaid en dus nog niet beschikbaar. Gewoonlijk hebben zij inkomsten en voedsel van de kinderen uit de omgeving die daar naar school gaan maar dat valt momenteel dus weg.

Wanneer er geen hulp komt zal de school noodgedwongen worden gesloten omdat zij niet kunnen voldoen aan de plicht zorg te dragen voor de weeskinderen.

Help jij ons deze school te kunnen laten doorgaan deze weeskinderen onderdak te bieden met voldoende en goed voedsel? Zij en wij zijn je erg dankbaar!

Volg onze Facebook-pagina en website voor deze en andere projecten die de wereld mooier maken voor mens, dier en natuur!

E. Zonnenberg aan teamlid Jos Wietses

€ 10

12-05-2020

dakje met Geef-logo
€ 10 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 258
3%
1

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Jos Wietses

€ 10 opgehaald