OK
×

Handbike voor Andrea

Mijn naam is Andrea Breuers, ik ben 19 jaar en woon in Venlo.

Op de dag van mijn 16e verjaardag kreeg ik te horen dat ik het Ewing Sarcoom heb; een agressieve en zeldzame vorm van botkanker. Nu, vier jaar verder, is duidelijk dat de kanker niet meer te genezen is. Maar ik heb wel een wens: handbiken, zolang ik kan! Daarom ben ik deze crowdfunding begonnen.

 

Hoe het begon

Toen ik de diagnose kreeg, ben ik in Amsterdam behandeld met chemotherapie en bestraling. Na een jaar was ik schoon. Helaas kreeg ik bijna anderhalf jaar later een telefoontje van mijn oncoloog dat de kanker weer terug was gekomen op dezelfde plek. Ik heb er toen voor gekozen om toch weer met chemotherapie te starten, ook al zeiden de artsen dat het palliatief zou zijn.

Na 8 maanden chemotherapie in Amsterdam en Venlo was de tumor nauwelijks meer te zien. De artsen durfden het daarom aan om een stamceltransplantatie te gaan doen. Dit pakte goed uit. Ik was weer schoon, maar het lopen ging wel steeds slechter door alle behandelingen die ik al gehad had. Toen ik 18 jaar werd, verliet ik de kinderafdeling in Amsterdam en ging naar Nijmegen.

 

De tumor groeit weer

In juni 2018 kreeg ik weer een slechte uitslag: de tumor was, op dezelfde plek, weer gaan groeien… Gelukkig kwamen de artsen meteen weer met een plan: ze wilden gaan opereren. Ik twijfelde hier niet over en wist dat ik het moest doen.

Aan die operatie zaten wel flink wat risico’s. De operatie zou 9 uur duren en het was letterlijk een ingewikkeld gebied om in te opereren. Op 20 augustus vorig jaar werd ik geopereerd. Toen ik wakker werd, had ik een doof gevoel ik mijn rechterbovenbeen. De artsen hadden helaas een extra zenuw moeten verwijderen, omdat die ook door het tumorgebied liep. Verder was de operatie goed gegaan. De dagen na de operatie merkte ik dat lopen heel moeilijk werd. Ik was op dat moment helemaal rolstoelafhankelijk. 

 

Naar Adelante

Ik had al fysiotherapie omdat het lopen achteruit was gegaan, maar na de operatie werd de therapie veel intensiever. Het lopen met krukken en een spalk bleef erg moeilijk en ongeveer een maand na de operatie besloot ik om naar een revalidatiecentrum te gaan. Dit werd Adelante in Hoensbroek. 

Daar ben ik 3 maanden intern geweest en daarna nog 3 maanden op dagbehandeling. Hier kon ik optimaal aan mijn herstel werken. Ik wilde eruit halen wat erin zat.

Tijdens mijn revalidatie kreeg ik een telefoontje van de chirurg met het goede nieuws dat de snijranden van de tumor schoon waren. Ze hadden de hele tumor kunnen verwijderen!

Tijdens het revalideren kwam ik er pas achter dat ik een incomplete dwarslaesie heb. De zenuwen in mijn rug zijn beschadigd, waardoor een deel van de signalen niet meer wordt doorgegeven. Waarschijnlijk is dit een combinatie van de operatie en de behandelingen die ik heb gehad. Lopen doe ik bijna niet meer, omdat het gevaarlijk en heel belastend is, en ik heb veel minder gevoel in mijn benen. Daarom zit ik nu in een rolstoel.

 

Doe je mee aan de HandbikeBattle?

Na een paar weken revalideren, kwam mijn fysiotherapeut met een folder van de HandbikeBattle. De HandbikeBattle is een sportieve wedstrijd in Oostenrijk tussen handbiketeams van de Nederlandse revalidatiecentra.

Adelante zocht nog mensen voor het team en hij vroeg me of dit niks voor mij was. Dat terwijl ik nog nooit een handbike had gezien! Ik was verkocht toen ik aan de trainingen bij Adelante on Wheels begon. 

Handbiken is een ideale sport. Die kan ik ondanks mijn beperkingen gewoon doen. De trainingen begonnen tijdens mijn revalidatie en ik ben daar thuis met de geleende fiets van Adelante mee doorgegaan. 

 

Uitzaaiingen

In december vorig jaar viel mij op dat ik een bultje op mijn rug had. Mijn chirurg wilde graag een MRI laten maken. Deze stond gepland in januari, dus het was even afwachten. Het bultje werd intussen steeds groter, maar verder had ik nergens last van. Eind januari kreeg ik de uitslag van de scan met heel slecht nieuws. Uitzaaiingen in de longen, rug en lymfeklieren…

Dit voelde zo dubbel, want ik had nergens last van. En bij de operatie was toch alles verwijderd? Waarschijnlijk hebben er voor de operatie al uitzaaiingen gezeten, die nog niet zichtbaar waren op de scan.

Ik wilde zoals altijd meteen verder. Wat gaan we nu doen? Ik ben nog lang niet klaar hier! Wat voor een opties zijn er?

Mijn oncoloog vertelde mij dat het echt niet meer weg zou gaan, maar dat ik wel chemotherapie kon krijgen om alles rustig te houden. Ook hier hoefde ik niet over na te denken. Dat ging ik doen!

 

Trainen voor de HandbikeBattle

Tussen de chemo’s door ging mijn revalidatie verder. Ik had intussen besloten dat ik mee ging doen met de HandbikeBattle. Mijn oncoloog stond hier niet om te springen, maar ze liet het toe als ik me goed voelde. En dus trainde ik door.

Zo gezegd, zo gedaan. Op de dagen dat ik mij goed voelde, trainde ik normaal. Op de dagen dat ik mij minder voelde, trainde ik niet of licht. Dit was voor mij een supergoede afleiding, even nergens aan denken en lekker fietsen. Op de woensdagen waren er gezamenlijke trainingen met Adelante en de andere trainingsdagen fietste ik met mijn vader, die mijn buddy werd.

Het handbiken helpt mij met de revalidatie en de chemo’s. Mijn conditie is verbeterd en ik voel mij fit.

 

De HandbikeBattle

Op 13 juni van dit jaar was de HandbikeBattle in het Kaunertal in Oostenrijk. De 20 kilometer en 1.000 hoogtemeters heb ik op eigen kracht gehaald! Op sommige momenten met pijn en moeite, maar ik ben boven gekomen! Wat was het een bijzonder en mooi evenement. Na afloop van de Battle ben ik door de jury uitgeroepen tot Rookie van het jaar, omdat ik altijd zo positief zou zijn. Ik vind het zo wonderlijk dat mensen dat echt van mij vinden…

 

Mijn eigen handbike

Na de HandbikeBattle heb ik de fiets weer in moeten leveren bij Adelante. Ik mis het fietsen enorm en ik wil graag weer trainen. Ik zou graag mee willen doen met de Handbikebattle van volgend jaar, al is het maar om de prijs voor de Rookie aan een volgende beginnende handbiker over te dragen. En er zijn nog veel andere fietsevenementen met een goed doel, waar ik graag aan wil meedoen, bijvoorbeeld om geld op te halen voor kankeronderzoek.

 


Om dat te kunnen doen heb ik een eigen handbike nodig. Een handbike kost ongeveer €11.000. Van de gemeente krijg ik een voorziening van €2.500. Het resterende bedrag van €8.500 moet ik zelf opbrengen. Met mijn crowdfunding hoop ik dat bedrag bij elkaar te krijgen, zodat ik snel weer kan handbiken! Wil je ook een bijdrage leveren? Een donatie zou ik heel fijn vinden. Dankjewel!

 


Andrea

Andrea Breuers Blanco
14-07-2019 15:04

Lieve allemaal,

Ruim een week geleden begon ik met mijn crowdfunding voor mijn eigen handbike. Het is echt super bijzonder hoeveel mensen aan mij hebben gedacht; familie, vrienden, kennissen, maar ook onbekenden. Ik wil jullie allemaal bedanken voor jullie donaties, de vele lieve berichtjes en voor het delen❤️. Het is ook niet te geloven hoeveel anonieme donaties ik heb gekregen, daar wil ik jullie ook heel erg voor bedanken!

Intussen zijn wij bezig met de nieuwe handbike. We hebben contact opgenomen met de maker van de handbike en hopelijk kan ik daar snel terecht.

Ik hou jullie op de hoogte!

Liefs,

Andrea

dakje met Geef-logo
€ 10.680 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
125%
341

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: A.I. Breuers

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Andrea Breuers Blanco

€ 10.680 opgehaald