OK
×
Actievoerder
Giselle Rademacher

GiselleGoesRunning

In de maand maart ga ik iedere dag hardlopen. Minimaal 100 km verdeeld over 31 dagen.

Dit ga ik doen voor de endometriose stichting. De maand maart is namelijk de awareness maand voor endometriose.

 

Wat is endometriose?

Endometriose is een ziekte waarbij weefsel dat lijkt op baarmoederslijmvlies (endometrium) buiten de baarmoederholte voorkomt. Dit weefsel zit dan op het buikvlies en/of andere organen in de onderbuik. Het groeit daar, het kan ook ingroeien en zorgt voor een chronische ontsteking met een scala van klachten. De chronische ontsteking kan zorgen voor verminderde vruchtbaarheid, die overigens ook het gevolg kan zijn van vergroeiingen en verklevingen van eileiders en eierstokken.

 

Op mijn 21ste werd er bij mij, na 9 jaar ziekenhuis en dokterbezoeken, de diagnose endometriose gesteld. Nog steeds is de gemiddelde tijd dat er een diagnose gesteld wordt tussen de 8 en 9 jaar. Het is van belang om zo snel mogelijk een diagnose te krijgen. Niet alleen om snel een passende behandeling, maar ook om eerder erkenning van de klachten bij de patiënt vast te stellen. 

 

Het geld wat ik ophaal tijdens deze actie, doneer ik aan de endometriose stichting. Dit kan dan gebruikt worden om jonge meiden een betere voorlichting te geven, zodat zo eerder de ziekte ontdekt kan worden.

 

 

Endometriose Stichting logo 2

Endometriose Stichting

De Endometriose Stichting zet zich in voor aandacht en erkenning van de ziekte endometriose. Dit doen we met een team van 20 goed toegeruste vrijwilligers en 2 parttime medewerkers. Samen zorgen we voor onder andere de website, de buikspreker, de bijeenkomsten, de infomail, de sociale-media groepen en de voorlichting op scholen. We hebben regelmatig contact met ziekenhuizen, participeren in onderzoeken en zorgen voor de actuele stand van zaken op toepasbare endometriosezorg.

Activiteiten

Onze endolounge gastvrouwen organiseren (online) endolounge bijeenkomsten in ziekenhuizen verdeeld over het hele land. Van Groningen tot Bergen op Zoom, van Amsterdam tot Maastricht organiseren we deze bijeenkomsten samen met artsen in ziekenhuizen en soms gewoon in een lokale gelegenheid. We brengen vrouwen met endometriose met elkaar in contact zowel online als op locatie of organiseren samen met artsen een informatieve avond over endometriose.

Voorlichting aan jonge meiden heeft voor ons prioriteit. Vanuit GirlsTalk.Period! informeren wij specifiek ook deze doelgroep over wat wel en vooral ook wat níet normaal is rondom menstruatie. Door middel van diverse acties en (social-) mediacampagnes proberen we onder jongeren de aandacht te vestigen op menstruatiewelzijn. 

De medewerkers van de stichting houden zich bezig met de administratieve ondersteuning, de organisatie van het jaarlijkse Endometriose Awareness Event, de redactie van de buikspreker, het onderzoeken van actuele stand van zorg, bezoeken ziekenhuizen en hebben geregeld contact met de endometriose specialisten. We bezoeken ook regelmatig bijscholingen, symposia en congressen waar we kennis halen maar zeker ook kennis brengen.

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 15 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 500
3%
1

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×