OK
×
Actievoerder
Peter Schoenmakers

Geef mensen met een arbeidsbeperking de ruimte

Ook mensen met een beperking verdienen een passende werkplek. Een plek waar zij hun talenten – want die hebben zij zeker – optimaal kunnen inzetten. Net als ieder ander hebben zij recht op arbeidsvreugde en respect. Iedereen zal het hiermee eens zijn. En toch valt het voor mensen met een arbeidsbeperking niet mee om een baan te vinden.
 
Stichting Raket is een organisatie die zich inzet voor mensen met een arbeidsbeperking. Niet door te focussen op hun beperkingen, maar door aandacht te vragen voor hun talenten. Door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een gezicht te geven, onder meer op onze website, sporen we overheden, bedrijfsleven en organisaties aan werk te maken van een inclusieve maatschappij.
 
Steun Stichting Raket voor een écht inclusief Nederland! 

Met uw financiële steun kunnen wij ons werk voortzetten. Want alle mensen met talent hebben waarde op de arbeidsmarkt! Geef hun die ruimte!
 
Van kansarm naar kansrijk
 
Initiatiefnemer en oprichter van Stichting Raket is Nik van Hoogstraten. Op 2-jarige leeftijd loopt hij een niet-aangeboren hersenbeschadiging op. Op 9-jarige leeftijd komt hij in een internaat terecht, met – zoals daar wordt vastgesteld – weinig toekomst in de zin van werk, relaties en opleiding. Labels als ‘beperkt’ en ‘zwakzinnig’ worden hem opgeplakt.
 
Nik kiest echter voor een ander pad, waarmee hij het gegeven toekomstperspectief omzeilt en een waardevolle plek in de maatschappij weet te verwerven. Op 25-jarige leeftijd richt hij Stichting Raket op; mede als reactie op de participatiewet van 2015. Nik ontketent een offensief om aandacht te vragen van media en politici voor de problematiek rondom participatie op de arbeidsmarkt van mensen met een beperking. Tv, kranten, internetmedia, bedrijfsleven en de politiek: er wordt massaal gereageerd.
 
Sinds een jaar heeft Nik een baan bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid als ambassadeur diversiteit & inclusie. Hoezo, kansloos en beperkt?!
 
Met grote inzet van veel vrijwilligers heeft Raket haar steentje de afgelopen jaren bijgedragen. Op 1 november 2018 bereikte Raket een bijzonder hoogtepunt: de Raket Award dag. Een onafhankelijke jury heeft die dag de Rabobank verkozen tot het bedrijf dat het beste bezig is als het gaat om kansen voor mensen met een arbeidsbeperking. Deze succesvolle dag trok veel belangstellenden en opnieuw kreeg Stichting Raket veel aandacht van de media.

Er is nog veel te winnen
 
Met een enkele actie krijg je de problemen rond arbeidsparticipatie natuurlijk de wereld niet uit. Stichting Raket blijft zich dan ook onverminderd inzetten voor een inclusieve maatschappij waarin bedrijven, non-profit organisatie en overheden mensen met een beperking een passende werkplek bieden; door te kijken naar hun talenten. Een maatschappij ook waarin overheden zich voortdurend inzetten voor goede wet- en regelgeving.
 
Met uw steun kunnen we van Stichting Raket een professionele(re) organisatie maken. We willen geen duur kantoor, maar een kleinschalige en slagvaardige organisatie met doeltreffende activiteiten.
 
Met een gering startkapitaal krijgen we ruimte om onze organisatie duurzaam op te zetten, onze activiteiten vorm te geven en op zoek te gaan naar externe financiering voor het uitvoeren van deze activiteiten: voorlichting, presentaties, guerilla-acties, evenementen (Raket Award 2020), informatie, storytelling e.d.
 
INCLUSIE IS GEEN ILLUSIE!
 
Voor meer informatie ga naar: www.raket.info

 

 

 

 

Stel een vraag aan de actievoerder

0/255

Deze website wordt beveiligd door reCAPTCHA. De Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn hierop van toepassing.

dakje met Geef-logo
€ 210 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 17.500
1%
5

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×