OK
×

geef hoop door een PTSS-hulphond

Beste lezer, ten eerste bedankt dat je de tijd neemt om dit te lezen. Mijn naam is Nadia. Hoewel ik pas 20 ben, ben ik al meerdere jaren in behandeling binnen de psychiatrie. Ik heb een posttraumatische stress stoornis, waar ik dagelijks klachten van ondervind. Na eindeloos veel social workers, psychologen en psychiaters gezien te hebben en vele therapieën en medicaties geprobeerd te hebben, zit ik best wel met mijn handen in het haar. Ik heb zelfs meerdere keren in opnames gezeten, maar ook dit kan mij niet meer verder helpen. Mijn officiële diagnose is een posttraumatische stress stoornis, inclusief PTSS bij kinderen van 6 jaar of jonger, wat inhoudt dat mijn trauma’s dus al begonnen zijn voor mijn zevende levensjaar. Hoewel ik nu gelukkig al vijf jaar uit mijn trauma’s en in een veiligere omgeving ben, leef ik er toch nog middenin. Ik heb dagelijks, vaak zelfs meerdere keren per dag, last van herbelevingen. Op zo’n moment herleef ik mijn trauma en is dat zo echt, dat ik niet door heb dat het niet de realiteit is en ben ik ook niet in staat om op mijn omgeving te reageren. Naast deze herbelevingen overdag, zijn mijn nachten ook geen feestje. Ik slaap al jaren erg slecht en wanneer ik slaap is het een en al nachtmerries. Wanneer mijn spanning te hoog wordt, ga ik dissociëren. Op zo’n moment verlaagt mijn bewustzijn en kan ik niet instaan voor mijn eigen veiligheid. Bij deze en veel meer klachten kan een hulphond mij enorm helpen. Sinds een aantal maanden heb ik dan ook een kleine superheld aan mijn zijde. Mijn hulphondje in opleiding, genaamd Hope helpt mij nu al enorm. Hij is nog steeds in opleiding en moet nog steeds een hele hoop leren, maar ondanks dat heb ik al ontzettend veel aan hem. Ik kan sinds lang weer zelfstandig met het ov reizen en naar de supermarkt. Ik kan weer "alleen" op mijn kamer zijn en ben buiten een stuk minder bang. Hope geeft mijn spanning aan mij aan, waardoor ik minder over mijn eigen grenzen heenga. Daarnaast slaap ik sinds jaren (en heel veel medicatie geprobeerd te hebben zonder enig effect) een stuk beter! Hope biedt mij meer veiligheid en komt bij mij liggen, waardoor ik sneller inslaap. Sinds kort maakt hij mij steeds vaker wakker uit mijn nachtmerries. Hierdoor durf ik ook weer meer te slapen en hier ben ik Hope ontzettend dankbaar voor!

Met veel hulp vanuit mijn omgeving ben ik al zover gekomen dat Hope nu eindelijk bij mij is. Maar we zijn er nog lang niet. De kosten voor een hulphond liggen erg hoog en zowel de zorgverzekering als de gemeente vergoeden niks.

 

Helpt u mij en Hope een stapje dichterbij onze toekomst samen?

Alvast bedankt,

Liefs Nadia en een pootje van Hope🐾

Anoniem aan teamlid nadia van de Wetering

€ 279

01-01-2021

Anoniem aan teamlid nadia van de Wetering

€ 10

01-12-2020

Anoniem aan teamlid nadia van de Wetering

€ 50

01-12-2020

Anoniem aan teamlid nadia van de Wetering

€ 10

30-11-2020

Anoniem aan teamlid nadia van de Wetering

€ 10

30-11-2020

Anoniem aan teamlid nadia van de Wetering

€ 3.000

29-11-2020

Anoniem aan teamlid nadia van de Wetering

€ 50

28-11-2020

Anoniem aan teamlid nadia van de Wetering

€ 10

22-11-2020

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
dakje met Geef-logo
€ 7.000 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
100%
147

donaties

96

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: N van de Wetering

Delen

Aan wie wil je doneren?
×