OK
×
Actievoerder
Syta Plantinga

Geef een toekomst met een glimlach aan deze Maluku kids.

Stichting Kolewa brengt verandering in het leven van kinderen met een schisis. De aanpak is uniek; ze verzorgen de totale ‘medische reis’ die het kind maakt. Dit betekent medisch onderzoek, het aanbieden van een, vaak relatief eenvoudige, operatie en het verstrekken van hulpmiddelen. Tijdens deze medische reis proberen ze de kinderen zoveel mogelijk ‘plezier’ te laten beleven. In het opvanghuis in Denpasar wordt er dagelijks geknutseld, gedanst en gezond gegeten! 

De organisatie richt zich op kinderen uit gezinnen in de meest geïsoleerde en arme eilanden in Indonesië. Door gebrek aan voldoende ingerichte ziekenhuizen en aanwezige specialisten is goede medische zorg vaak niet voorhanden. Men beschikt zelf niet over de financiële middelen om de reis naar Bali te maken. De focus van medische hulpvragen ligt bij kinderen geboren met schisis, (hazenlip en open gehemelte). Jaarlijks helpt Kolewa ongeveer 150 kinderen aan een gratis operatie in het Dharma Yadnya Ziekenuis.

In het afgelopen jaar is het verzorgingsgebied naast de NTT en NTB eilanden uitgebreid naar de Molukken. Op 4 juli reisde het team van Yayasan Kolewa Harapan Indonesia, (onder deze naam ins de stichting officieel geregistreerd in Jakarta) af naar Ambon. Er werden goede contacten gelegd met onder andere de huisartsen van de Puskesmas in Hutumuri en werden Christian E. Hatulesila-Pattipeilohy en Tony Manusama onze lokale scouts op het eiland. Oprichter Syta Plantinga en haar team legden vele huisbezoeken af, bezochten het Caleb weeshuis en legden een goede fundering voor het toekomstige hulpverleningsprogramma voor met name kinderen die worden geboren met een hazenlip of open gehemelte. Daarna volgden er meerdere missies en inmiddels zijn er al meer dan 20 kinderen geopereerd en is er een flinke wachtlijst ontstaan. 

Voor een bijdrage van 575 euro maakt u de medische reis vanaf Ambon naar Bali mogelijk voor het kindje en 1 begeleidend familielid inclusief de zorg van Stichting Kolewa. Tijdens de volgende missie willen we graag 10 patienten ophalen afkomstig uit Ambon, Buru en Seram

Heeft u compassie voor deze kinderen van de Molukken, gunt u ze een mooie toekomst, zonder gepest of weggestopt worden? Doneer dan snel... ze wachten op uw hulp! 

Anoniem aan teamlid Syta Plantinga

€ 5

28-03-2020

Anoniem aan teamlid Syta Plantinga

€ 10

09-02-2020

S. Veenstra aan teamlid Syta Plantinga

€ 10

12-01-2020

M. Tews aan teamlid Syta Plantinga

€ 25

31-12-2019

K. Ligtvoet aan teamlid Syta Plantinga

€ 25

30-12-2019

M. Pilarczyk aan teamlid Syta Plantinga

€ 100

30-12-2019

N. Baas aan teamlid Syta Plantinga

€ 50

30-12-2019

M. Bavelaar aan teamlid Syta Plantinga

€ 50

30-12-2019

1
2
dakje met Geef-logo
€ 525 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 5.000
10%
16

donaties

94

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Syta Plantinga
Syta Plantinga

€ 525 opgehaald