OK
×

Geef een diner

Het is december, een koude maand maar ook een mooie maand van bezinning en saamhorigheid. Vanuit deze gedachten willen wij iedereen die het hard nodig heeft en die door de coronacrisis extra hard is geraakt een warm hart toedragen door het verzorgen van een heerlijk vegadiner. We koken op vrijdag 24 en 31 december en het diner wordt dezelfde dag door vrijwilligers van Between Borders persoonlijk bezorgd. Ons doel is om minimaal 100 mensen een feestelijke maaltijd aan te bieden. Met jullie steun kan dat voor slechts € 10,- en daarmee steun je tegelijkertijd ons project La Galigo in Indonesië. Help je mee?

Stichting La Galigo zet zich met haar gelijknamige project in voor het verbeteren van de leefomstandigheden van cacaoboeren en het herstellen van de natuurlijke balans in Indonesie. We vinden het van essentieel belang dat beschadigde ecosystemen worden hersteld en klimaatverandering en ontbossing wordengestopt omdat het ons allemaal aangaat. De stichting is volledig afhankelijk van ludieke acties en evenementen die ze zelf organiseren en ze doen daarnaast aan fondsenwerving en donaties. Een van de grote drijfveren van team La Galigo is om zich naast boeren aan de andere kant van de wereld ook in te zetten voor kwetsbare groepen in onze samenleving. Met de actie 'Geef een Diner'  kan dit voor beiden groepen. Voor deze actie werkt de stichting samen met Between Borders. 

Het Between Borders-team bestaat uit een handvol enthousiaste mensen die samenwerken om mensen zonder papieren in Amsterdam te ondersteunen. Hen belangrijkste doel is om mensen met verschillende culturele achtergronden met elkaar in contact te brengen, wederzijds begrip te krijgen, zodat nieuwe vriendschappen en samenwerkingsverbanden kunnen ontstaan.In Nederland wonen naar schatting tussen de 23.000-58.000 mensen zonder papieren . Door hun kwetsbare rechtspositie worden velen van hen slachtoffer van mishandeling. Zonder toegang tot basisbehoeften zijn ze afhankelijk van het medeleven van anderen. Maar mededogen (‘barmhartigheid’) zit in het DNA van Amsterdam, en daarom zet het team van Between Borders zich voor deze mensen in.

 

Stichting La Galigo logo 2

Stichting La Galigo

Organisch Cacao Project La Galigo Indonesië is het derde grootste cacao producerende land ter wereld. Door de lage cacao kwaliteit en de lage prijs die de boeren voor de cacaobonen ontvangen kunnen ze niet rondkomen. Een oorzaak van de slechte kwaliteit cacao is monocultuur, waardoor de vegetatie zwak wordt. Als gevolg daarvan worden de bomen kwetsbaar voor plagen en ziekten. Boeren zien geen andere optie dan het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Door het ondersteunen van deze boeren, kunnen zij de overstap maken naar organische agroforestry en stoppen met het gebruik van pesticiden. Op deze manier kunnen de boeren hun opbrengsten maximaliseren. Het implementeren van technieken na de oogst, zoals fermenteren en drogen, zal ook bijdragen aan de kwaliteit van de cacaoboon. Wij van La Galigo geloven in de lonende effecten van het zorgen voor de natuur. Door samenwerking met de boeren en het bieden van zowel kennis als middelen, zal het voor hen mogelijk zijn om een winstgevend bedrijf te runnen. Het ultieme doel is om gunstige cacaoproductie omstandigheden te creëren, zodat je het in de chocolade terug kan proeven. Met gebundelde krachten streven wij naar een gezonde en eerlijke leefomgeving met welvaart voor boeren. Met jouw steun is het mogelijk om deze droom waar te maken!
Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 3.015 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
waarvan € 2.965 via Geef.nl
301%
118

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Stichting  La Galigo
Stichting La Galigo

€ 2.965 opgehaald